На Львівщині проведено весняну толоку!

24 квітня 2013р, Новини. Прес-служба


У міжнародний «День довкілля», 20 квітня 2013 року, в рамках проведення щорічної всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» та місячника озеленення, прибирання та благоустрою, за участі голови Львівської обласної державної адміністрації Віктора Шемчука, а також першого заступника Міністра оборони України Олександра Олійника, працівники Львівської ОДА та Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства взяли участь у прибиранні, посадці дерев та облаштуванні квіткових клумб на території обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих ім. Ю.Липи, що розташований у лісопарковій зоні міста Винники в приміській зоні міста Львова. 

Лісівники спільно з працівниками апарату структурних підрозділів Львівської облдержадміністрації цього дня на території госпіталю посадили великий асортимент деревних та чагарникових порід, а саме: сосну звичайну, сосну Веймутову, ялину європейську, клен гостролистий, клен-явір, дуб північний, липу дрібнолисту, горобину звичайну і ін. Зокрема, серед декоративних деревних та чагарникових порід посаджено: ялівець козацький, 4 види та форми туї, барбарис Тумберга, айву японську, форзицію, тис ягідний, калину, катальпу та спірею. Всього, під час обласного заходу посаджено близько тисячі дерев та кущів. 

Також, 20 квітня відбулася посадка лісу на Жовківщині. 

На деградованих, малопродуктивних землях Туринківської сільської ради Жовківського району (передано під заліснення ДП «Жовківське лісове господарство») на площі 7 га було створено нові ліси. З цією метою, було посаджено 50000 шт. однорічних сіянців сосни звичайної, 10000 шт. дуба північного та 10000 шт. вільхи чорної. Даний захід відбувся за участі представників Львівського ОУЛМГ, ДП «Жовківський лісгосп», благодійного фонду «Україно! Я за тебе!», Львівського обласного центру зайнятості, працівників французької парфумерної компанії «ІВ Рошен», Жоківської райдержадміністрації та районної ради, представників з ТзОВ «Ігротеко», учнів В’язівського шкільного лісництва, а також журналістів та телебачення, зокрема інформаційної агенції «ZIK». Участь у посадці взяло 142 учасники.  

Загалом, під час проведення суботника, працівниками лісового господарства було прибрано та приведено у належний стан 52,8 га територій лісогосподарських підприємств та лісництв, ліквідовано понад 100 несанкціонованих сміттєзвалищ, з яких обсяг вивезених побутових відходів склав 119м3. Від сміття очищено 11 км берегів, розчищено та упорядковано 36 джерел. Під час акції посаджено понад 150000 дерев та 1,5 тис. кущів, упорядковано 12 га газонів. 

Участь у «Дні довкілля» взяли працівники 16 державних лісогосподарських підприємств Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» та національний природний парк «Сколівські Бескиди». Всього по Львівському ОУЛМГ учасниками весняної толоки стало близько 1700 чоловік.


Прес-служба Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління