Проведено семінар-навчання з гасіння лісових пожеж

3 Червня 2013р, Новини. Прес-служба

28 травня 2013 року на базі Климецького лісництва ДП «Славське лісове господарство» відбувся семінар-навчання з гасіння лісових пожеж. Метою даного семінару було підвищення готовності сил та засобів до дій за призначенням у разі виникнення пожежі у лісовому масиві, а також відпрацювання методів і способів гасіння лісових пожеж та удосконалення тактики управління силами і засобами, питань взаємодії органів управління і сил, які залучаються до оперативного реагування.

До показових навчань були запрошені: керівний склад цивільного захисту Львівської області, головного управління ДСНС України у Львівській області, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, керівники лісогосподарських підприємств, головні лісничі, інженери охорони, захисту лісу, голова Сколівської райдержадміністрації, голови сільських рад, представники ЗМІ.

Із вступним словом виступив заступник начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Целень Я.П., щодо протипожежного стану лісових масивів, готовності до реагування на випадки виникнення пожеж.

Директор ДП «Славське лісове господарство» Коханець М.І. розповів присутнім про діяльність очолюваного ним підприємства.

З аналізом роботи з охорони лісів від пожеж за 2012 рік та завдання на 2013 рік виступив начальник відділу охорони, захисту лісу та внутрішнього аудиту Пилипів М.І.

На семінар-нараді виступив заступник начальника Державної служби надзвичайних ситуацій у Львівській області Голубенко В.А., який проінформував учасників семінару-навчання про пожежі, які мали місце в екосистемах області в 2013 році.

Практична фаза навчання-семінару включала в себе імітацію виникнення лісової пожежі та її ліквідації. Учасники семінару-навчання мали можливість спостерігати за своєчасним виявленням та гасінням лісової пожежі. Були задіяні сили та засоби ДП «Славське лісове господарство» (Климецьке лісництво), добровільної пожежної дружини з використанням пожежного автомобіля на базі ГАЗ-66, трактора для оборювання місця виникнення лісової пожежі та транспортування ємкості з водою для дозаправки водою пожежно-рятувальних автомобілів, місцевого населення (у відповідності до мобілізаційного плану) з підручними засобами, а також додаткові сили та засоби пожежно-рятувальних підрозділів ДПРЧ-24 (м. Сколе) та ДПРП-55 (смт. Славськ). Для гасіння лісової пожежі були використані ранцеві оприскувачі, які добре себе зарекомендували та мотопомпи.

Внаслідок злагоджених дій працівників державної лісової охорони та державної служби надзвичайних ситуацій, навчальна лісова пожежа була ліквідована, мета семінару-навчання досягнута.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

   

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління