Представники шведського товариства «Дуб» відвідали Львівщину

12 Червня 2013р, Новини. Прес-служба

У вівторок, 11 червня 2013 року, в рамках учбового візиту, на Львівщині перебувала група з 22 представників шведського товариства «Дуб». Проведення учбової поїздки для лісових практиків та дослідників зі Швеції заплановане протягом 10-15 червня 2013 року на базі підприємств Львівського та Івано-Франківського обласних управлінь лісового та мисливського господарства, за сприянням Держлісагентства України.

Шведське Товариство Дуб (Ekfrämjandet) є некомерційною організацією, сформованою у 1944 році. Місія товариства полягає у сприянні належного управління листяними лісами Швеції. Членами товариства є представники підприємств, органів державної влади, організацій, власників лісів та інших осіб, зацікавлених в збереженні широколистяних лісів. Очолює шведську групу Gustav Fredriksson, який працював в українсько-шведському проекті з 2002 по 2008 рік та протягом двох останніх років був його керівником.

Щорічно товариство «Дуб» організовує ознайомчі поїздки та польові екскурсії в Швеції, а також в інші європейські країни. Україна є однією з країн Європи з великою кількістю листяних лісів, де члени товариства «Дуб» ще не побували. Розуміючи важливість широколистяних лісів для української економіки, для життя і навколишнього природного середовища, вони були дуже зацікавлені у проведенні ознайомчої поїздки до Західної України.

На Львівщині шведську групу супроводжували проректор з наукової роботи Національного лісотехнічного університету України, доктор біологічних наук, професор Криницький Г.Т. та заступник начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Ярослав Целень.

На початку візиту, шведські лісівники ознайомились з науково-виробничим стаціонаром «Романівський» в ДП «Бібрське лісове господарство». Стаціонар закладено з метою апробації способів перерформування чистих одновікових букових деревостанів у мішані різновікові, багатоярусні, наближені до природи на основі природного поновлення. Цього дня, шведська група відвідала також ДП «Стрийське лісове господарство», з метою вивчення передового прогресивного досвіду проведення рубок переформування деревостанів на прикладі науково-виробничого стаціонару «Моршинський», що знаходиться в Задеревацькому лісництві. Представників делегації цікавила лісівнича доцільність і економічна ефективність науково-виробничих стаціонарів, про що шведським колегам розповідали лісівники Львівщини.

За час учбової поїздки лісівники Львівщини та Швеції обговорили питання, пов’язані з використанням та збереженням широколистяних лісів та поділились набутим досвідом у веденні лісового господарства.

В рамках програми перебування шведським товариством «Дуб» також заплановане ознайомлення з діяльністю Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства та Швейцарсько-українським проектом розвитку лісового господарства в Закарпатті FORZA.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління