Пластовий табір в Сколівських Бескидах

20 Червня 2013р, Новини. Прес-служба

Природа - могутнє джерело пізнання,
яке через спілкування розкриває людині свої таємниці
й робить її більш чутливою до навколишнього світу.

Національний природний парк «Сколівські Бескиди» має довгу та успішну історію співпраці з Станицею Дрогобич Пласту НСОУ. Разом було проведено багато екологічних акцій та заходів, метою яких було вивчити природу, пізнати її закони. І це можливо тільки в безпосередньому спілкуванні з нею. Наприклад, вивчення рослинного і тваринного світу, пам’яток природи неможливо проводити без екскурсій, походів, експедицій і таборів. Безпосередні спостереження за природними явищами під керівництвом вихователя сприяють формуванню в дітей уявлень про взаємозв’язки і розвиток компонентів природних ландшафтів, про незахищеність і крихкість природи.

Однією з форм вивчення природи є наметові табори. Природа – це своєрідний живий музей, в якому необхідно вміти правильно орієнтуватись подібно тому, як це вимагається і в музеях, створених руками людини. Наметовий табір – спосіб синтетичного, узагальнюючого вивчення навколишнього світу. На звичайному занятті ми ізолюємо об’єкти вивчення, беремо їх кожний окремо. Тому в дитини знання роздроблені по окремих клітинках: географія, ботаніка, зоологія, птахи, комахи і т. ін. А в таборі всі предмети і явища подані в своїй природній цілісності.

Виходячи з цього, Станична старшина Станиці Дрогобич Пласту НСОУ - звернулась з проханням дозволити проводити пластовий табір на території нацпарку.

Львівська округа Пласту є однією з найбільших молодіжних організацій в області, до якої належить Дрогобицька станиця. Діяльність Пласту скерована на поглиблення духовного, розумового та фізичного розвитку дітей та молоді, їх соціальної адаптації, підвищення здатності інтегруватися у доросле суспільство в умовах, які швидко змінюються; формування демократичного світогляду у підростаючого покоління. Пласт ставить перед собою завдання прищепити молодим людям потребу громадської активності та готовності бути будівничими і дієвими членами громадського суспільства; пропагувати здоровий спосіб життя та попередження залежності від токсичних речовин; поширення базових економічних знань і навичок; любов до природи.

Опираючись на столітній досвід роботи, організація планує реалізувати ряд проектів, які дозволять громаді Дрогобича частково вирішувати наболілі проблеми, пов'язані з дітьми, підлітками та молоддю. Курінний пластовий табір «Легенда тіні» відбуватиметься 4-14 липня 2013 року з орієнтовною кількістю 15-20 учасників віком 12-16 років.

Також головною умовою реалізації цього табору є створення еколого - розвивального предметного середовища, яке сприяє формуванню в дітей екологічної вихованості, яка передбачає набуття уявлень про самоцінність та неповторність компонентів природи, прояв гуманних почуттів до живих істот, оволодіння початковими вміннями відчувати красу та милуватися нею, виважено поводитися в довкіллі, знати правила безпечної поведінки в природі. Слід визнавати, заохочувати і підтримувати їхню роль як посередників між самою людиною та природою.


Василь Приндак,
заступник директора з наукової роботи
НПП «Сколівські Бескиди»


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління