Будівництво лісових доріг в ДП "Радехівське лісомисливське господарство"

17 липня 2013р, Новини. Прес-служба

Будівництво лісових доріг займає важливе значення в галузі лісового господарства як для вивезення деревини, так і для захисту лісу. Так на 2013 рік було доведено завдання побудувати 1,7 км лісової дороги з твердим покриттям у Витківському лісництві і 4,4 км земляного полотна у Нивицькому лісництві. ДП «Радехівське ЛМГ» заключило договір з підприємством «Опілля», що має будівельну техніку та займається будівництвом лісових автодоріг.

Спільно з лісничими Нивицького та Витківського лісництв було визначено, де проводити будівництво. Причиною прокладання лісової дороги у Нивицькому лісництві є те, що жителі с. Трійця ставили питання про заборону возити лісопродукцію через село. У Витківському лісництві вирішено збудувати автодорогу, яка дозволить забезпечити доступ колісної техніки в ті квартали, де переважають стиглі та пристигаючі насадження.

Силами лісництв розчищено та прорублено ліс шириною 15 метрів, так як ширина земляного полотна становить 4,5 м, ширина проїзної частини 3,5 м.
З 23 квітня по 30 травня ескаватор «Драглайн» з ковшом об’ємом 1 м3 працював у Нивицькому лісництві. За 263 години роботи було зроблено земляне полотно, та прокладено 4 труби довжиною 9,5 м та діаметром 60 см для водовідводу.

У Витківському лісництві ескаватор працював у дві зміни та за 147 годин завершив роботу над земляним полотном. Щоб завершити профіль дороги необхідно пропустити автогрейдер і провести трамбування земляного полотна. Влаштування твердого полотна проводитиметься відпрацьованою породою товщиною 20-22 см. Складено договір з шахтою №4 «Відродження» по ціні 40 грн за 1м3.

11 липня 2013 року з метою перевірки завершених етапів будівництва, натурного огляду та оцінки якості роботи в ДП «Радехівське ЛМГ» приїхали заступник генерального директора Українського державного проектного лісовпорядного виробничого об’єднання Олексій Дмитрович Пристая та начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Богданович Тирчик. Оглянувши місця будівництва та ознайомившись з технологією проведення робіт гості, висловивши зауваження та пропозиції щодо покращення якості майбутньої дороги, були задоволені завершеними етапами. ДП «Радехівське ЛМГ» успішно виконує планові завдання щодо будівництва лісових автодоріг.


П.П. Хом'як, головний інженер

ДП "Радехівське лісомисливське господарство"

http://radekhivforest.org.ua/Index.php?St=49&Page=1

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління