ШАНОВНІ КРАЯНИ! Спільними зусиллями збережемо ліси від вогню!

19 липня 2013р, Новини. Прес-служба

У зв’язку з пожежонебезпечним періодом Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства звертається до мешканців області бути свідомими під час відпочинку на природі.

Основною причиною виникнення пожеж є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах під час відпочинку, а також випалювання сухої трав'яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах та вздовж доріг.

З ініціативи обласного управління, Головою Львівської облдержадміністрації видане розпорядження від 12.03.2013р. №107/0/5-13 «Про тимчасову заборону відвідування населенням лісів і в’їзду до лісових масивів області транспортних засобів у період високої пожежної небезпеки протягом 2013 року».

По кожному підприємству Львівського ОУЛМГ розроблені і затверджені в райдержадміністраціях та Львівській облдержадміністрації мобілізаційно-оперативні плани ліквідації лісових пожеж на 2013 рік.

З метою перевірки стану охорони лісу від пожеж начальником Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Тирчиком А.Б., начальником відділу охорони, захисту лісу та внутрішнього аудиту Пилипівим М.І., головним спеціалістом відділу охорони, захисту лісу та внутрішнього аудиту Музикою Р.П. було проведено об’їзд лісництв та лісокомплексів ДП «Буське лісове господарство» (Ожидівське, Верблянське, Грабівське, Куткірське, Боложинівське лісництва та лісокомплекс «Красне»), ДП «Бродівське лісове господарство» (Підкамінське, Лагодівське, Берлинське, Бродівське, Лешнівське, Заболотцівське лісництва та лісозавод), ДП «Жовківське лісове господарство» (Вязівське, Бутинське, Великомостівське, Соснівське лісництва), ДП «Рава-Руське лісове господарстов» (Рава-Руське, Річківське, Немирівське, Яворівське лісництва) та ДП «Радехівське лісомисливське господарство» (Лопатинське, Нивицьке, Бендюзьке, Сокальське, Бабичівське, Радехівське, Витківське лісництва та лісозавод).

За результатами проведеного об’їзду лісогосподарським підприємствам було винесено ряд пропозицій щодо забезпечення попередження лісових пожеж та розроблені відповідні заходи.

З метою запобігання виникнення лісових пожеж на даний час проведено ряд інженерно-технічних заходів по підприємствах Львівського ОУЛМГ:

- влаштовано мінералізованих смуг протяжністю 323 км;

- проведено догляд за мінералізованими смугами протяжністю 1937км;

- проведено 397 рейдів щодо дотримання протипожежних вимог у лісовому фонді, виявлено 97 порушників правил пожежної безпеки в лісах;

- перекрито 340 шт. позапланових доріг, проведено 60 виступів в засобах масової інформації, прочитано 386 лекцій та бесід на протипожежну тематику;

- виготовлено та розміщено по області 3 тис. плакатів про шкоду від випалювання сухої рослинності та 1 тис. заборонних знаків «Висока пожежна небезпека в’їзд та відвідування лісу заборонено».

За прогнозами синоптиків, на Львівщині найближчим часом встановиться жарка та суха погода. У зв’язку з цим, Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує, що пожежу легше попередити, ніж загасити.

Наш спільний громадянський обов'язок - шанобливо ставитися до природи та дотримуватися Правил пожежної безпеки в лісах. Тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти ліси від вогню!

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління