Ялинка в домі – радість для родини

13 грудня 2013р, Новини. Прес-служба

Хто може уявити Новий Рік і Різдво Христове без лісової красуні ялинки? Без неї і свята, якісь не зовсім святкові, а скільки радості приносить вона дітлахам! Але для цього, щоб новорічна ялинка приносила радість і нашим майбутнім поколінням нам всім слід задуматись перед тим, як братись за сокиру і йти у ліс добувати лісову красуню!

Ліс, як і інші природні ресурси, є багатством держави, і ми всі повинні примножувати і охороняти ці багатства. Та нажаль, це усвідомлюють не всі.

Напередодні свят трапляються випадки, коли проходить самовільна заготівля новорічних ялинок населенням з метою реалізації, або для власних потреб, їх вирубують по кілька штук підряд, вибираючи найкращі екземпляри, а решту залишають у лісі, іноді зрубують верхівки великих ялин, що приносить велику шкоду для лісу.

Кожного року у ДП "Бібрський лісгосп" проводиться заготівля новорічних ялинок на спеціально створених плантаціях, тому немає потреби йти до лісу і самовільно зрубувати молоді дерева ялини, чи сосни.

Жителі навколишніх сіл та м. Бібрки, Перемишлян зможуть придбати новорічні ялинки на „ялинкових базарах" в м. Бібрка вул. Мельнична 2 територія автоколони ДП „Бібрський лісгосп" і в м. Перемишляни вул. Галицька, 2 Перемишлянське лісництво.

Реалізація новорічних ялинок буде проводитись за наступними цінами: ялинка висотою 1,0 – 1,25 м. коштуватиме 60,00 грн.; 1,5 – 2,0 м. – 75,00 грн.;
2,1 – 2,25 м. – 100,00 грн.; 2,5 – 3,0 м. – 170,00 грн. Новорічні ялинки більше 3-х метрів реалізовуватимуться з надбавкою за кожен наступний метр висоти – 10,0 грн.

Всі ялинки призначені для реалізації будуть марковані пластиковими бирками із штрих –кодом.

З метою захисту ялинкових насаджень від самовільних рубок працівники лісової охорони ДП "Бібрський лісгосп" посилили роботу по охороні шпилькових насаджень. Створена рейдова бригада, яка проводить патрулювання на дорогах та місцях заготівлі новорічних ялинок.

За шкоду, заподіяну лісовому господарству самовільне вирубування новорічних ялинок, згідно постанови Кабінету Міністрів України № 665 від 23 липня 2008 року "Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу" і відповідно до ст. 65 Кодексу України про Адміністративні правопорушення, передбачена матеріальна відповідальність, в розмірі штрафу від 119 грн. до 267 грн., за одну самовільно зрубану ялинку в залежності від її діаметру.

Тож порівняйте ціну ялинки і суму штрафу за самовільно зрубане новорічне деревце, і зробіть висновок , як вигідніше придбати ялинку.

Мотичак М.М., інженер охорони і захисту лісу

ДП "Бібрське лісове господарство" 

http://bibrkalis.lviv.ua 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління