Дослідження причин всихання смереки на території НПП "Сколівські Бескиди"

22 липня 2013р, Новини. Прес-служба

Науковцями Інституту екології Карпат НАН України та Національного лісотехнічного університету України розпочато дослідження структури та особливостей функціонування корінних і похідних лісостанів НПП "Сколівські Бескиди". Керують дослідженнями доктор біологічних наук Козловський М.П. та канд. с.-г. наук Крамарець В.О.

Об’єктами дослідження є умовно корінна ялицево-букова екосистема та похідні ялинові ліси, які характеризуються різним ступенем всихання смереки (ялини звичайної) на території Бутивлянського лісництва.

В ході досліджень буде проведено комплекс робіт з вивчення просторової структури лісостанів, санітарного стану дерев, процесів природного поновлення. Для встановлення причин всихання смерекових лісів Бескид проводяться дослідження фітопатогенних грибів, стовбурових нематод, комах-ксилофагів й ґрунтових фітофагів.

Планується дослідити зміни консортивної організації наземних і ґрунтових безхребетних тварин у похідних смерекових лісах й з’ясувати їхній вплив на функціонування лісових екосистем.

Дослідження дозволять встановити роль окремих груп організмів (грибів, комах-ксилофагів, ґрунтових фітофагів, стовбурових нематод) у всиханні смереки, та розробити рекомендації для ведення лісового господарства у цьому регіоні Карпат.

Василь Приндак,
заступник директора з наукової роботи
НПП «Сколівські Бескиди»
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління