Держлісагентство планує запустити пілотний e-реєстр лісорубних квитків, - Віктор Мельниченко

19 лютого 2019р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

Державне агентство лісових ресурсів планує цього року запустити пілотний проект електронного реєстру лісорубних квитків. Про це повідомив генеральний директор державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» (ЛІАЦ) Держлісагентства Віктор Мельниченко, пише  Інтерфакс-Україна.

«Це програмне рішення дозволить контролювати лісорубні квитки, видані на використання певного обсягу сировини. Поки це буде пілотний проект, а в подальшому, щоб залучити всіх лісокористувачів незалежно від підпорядкування, потрібно внести відповідні зміни в нормативну базу», — пояснив Віктор Мельниченко.

За його даними, ЛІАЦ почав розробку e-реєстру лісорубних квитків в грудні 2018 року. Реєстр дозволить контролювати річний обсяг заготівлі деревини. Директор ЛІАЦ нагадав, що восени 2018 року Верховна Рада прийняла закон № 5495 про збереження лісів, який обмежує річний обсяг заготівлі до 25 млн куб. м.

За інформацією ЛІАЦ, реєстр буде також вести облік документів, які були підставою для лісорубного квитка.

Лісорубний квиток — дозвіл на заготівлю деревини, який містить інформацію про місце і обсяги заготівлі. Цей документ видають обласні управління лісового та мисливського господарства при Держлісагентстві.

Нагадаємо, що на нашому сайті, у рубриці «Відкриті дані», ви можете ознайомитися з переліками лісорубних квитків на заготівлю деревини. Вищезазначений пілотний проект покликаний саме для вдосконалення цього електронного реєстру.

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article;jsessionid=8B90B77118F116911012C66218A33688.app1?art_id=198978&cat_id=32888

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Держлісагентсва