Впровадження в лісгоспах ризикоорієнтованого підходу в охороні праці дало результат, - Володимир Бондар

13 травня 2019р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

З метою зниження виробничого травматизму в 2017 році на державних підприємствах лісового господарства впроваджено ризикоорієнтовний підхід в системі управління охороною праці – і це дало свій результат. На цьому наголосив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар під час І Міжнародної конференції «Безпека та гігієна праці в лісовому господарстві: проблеми та перспективи впровадження управління ризиками на підприємстві».

Володимир Бондар повідомив, що у 2018 році рівень виробничого травматизму зменшився в 1,5 рази. «За перші 4 місяці цього року, вперше за всю історію галузі, не зареєстровано жодного нещасного випадку зі смертельним наслідком», - сказав він.

Заступник Голови Держлісагентства підкреслив, що питання безпеки праці лісівників були, є та завжди будуть пріоритетними в лісовій галузі.

Він подякував представникам Державної служби України з питань праці за спільну роботу та допомогу в організації заходів: «Ми робимо одну роботу, надзвичайно важливу – рятуємо життя та здоров’я наших працівників».

Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега також підтвердив, що безпека праці в лісогосподарських підприємствах значно покращилася. «Переконаний, наша триденна конференція допоможе обговорити різні підходи та узагальнити всі напрацювання щодо нових методів роботи системи охорони праці на підприємствах», - сказав він.

Також на відкритті конференції виступив менеджер проекту Міжнародної організації праці АнтоніуСантуш, який розповів про міжнародні та європейські галузеві стандарти з безпеки та гігієни праці в лісовому господарстві і методики управління професійними ризиками в рамках законодавства ЄС та міжнародних трудових норм.

Окрім того, під час конференції, за результатами перевірок, було нагороджено кращі підприємства лісової галузі з організації та дотримання вимог охорони праці.

1 місце посіло державне підприємство «Маневицьке лісове господарство» (Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства);

2 місце – державне підприємство «Бродівське лісове господарство» (Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства);

3 місце – державне підприємство «Баранівське лісомисливське господарство» (Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства).

Ще одну нагороду від журналу «Охорона праці» отримало державне підприємство «Городнянське лісове господарство» (Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства).

Зазначимо, що три дні, 13-15 травня, учасники міжнародної конференції обговорять проблематику охорони праці галузі та основні тенденції для покращення роботи. З міжнародними експертами на практиці відпрацьовуватимуться всі питання щодо аудиту безпеки праці та ідентифікації ризиків. Велика увага буде приділена питанням нормативних нововведень, у першу чергу Концепції реформування системи управління охороною праці, що була прийнята 12 грудня 2018 року, імплементації європейських норм в Україні, новому стандарту ISO 45001, інноваційним технологіям в засобах захисту, практичним інструментам підвищення ефективності та оптимізації роботи служби охорони праці та промислової безпеки.

Прес-служба Держлісагентства

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Держлісагентсва