Якісне та оперативне надання адмінпослуг у лісовій галузі - ще один крок до поліпшення комунікацій громадян та підприємців з лісівниками, - Володимир Бондар

6 Червня 2019р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

Сьогодні заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар взяв участь у відкритті Центру з надання адміністративних послуг у Київському обласному та по м. Києву управлінні лісового та мисливського господарства.

Новий центр сприятиме оперативному та якісному наданню адміністративних послуг та послуг з видачі сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів. Зокрема, відтепер громадяни, які хочуть стати мисливцями та отримати мисливський квиток або ж обміняти контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, підприємці-експортери лісоматеріалів, яким необхідно отримати  сертифікат про їх походження, можуть звертатися до цього центру.

«Це вже не перший оновлений центр, який запрацював в Україні. Інші обласні управління також працюють в цьому напрямку. Це необхідний і правильник крок. Фактично такі центри працюють за принципом єдиного вікна. Особа чи підприємець може оформити всі необхідні документи, звернувшись до цього центру», - зазначив Володимир Бондар.

Для забезпечення функціонування київського Центру задіяно п’ять посадових осіб Управління та три працівники ДП «ЛІАЦ», а для зручності вже існуючих та майбутніх мисливців Центр облаштовано платіжним терміналом. Раніше ж, для оплати адміністративних послуг, громадяни користувались послугами банківських установ, які територіально незручно розташовані, що ускладнювало процес отримання адміністративної послуги та потребувало витрати додаткового часу. 

Перелік послуг, які відтепер можна отримати в Центрі надання адміністративних послуг (м. Київ, вул. Святошинська, 30):

- скласти іспит та отримати посвідчення мисливця;

- отримати чи обміняти контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання;

- отримати дублікат посвідчення мисливця;

- отримати дублікат контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання;

- отримати сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій.

Довідково. 

Протягом 2018 року за отриманням сертифікатів звернулося близько 250 юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, яким було  видано 19853 сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених із них пиломатеріалів. Загальна кількість мисливців в Київській області становить більше 40 тисяч осіб.

Прес-служба Держлісагентства

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Держлісагентсва