Шкільне лісівництво - важлива складова системного і прогресивного розвитку лісової галузі в майбутньому, - Володимир Бондар

15 липня 2019р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

«Я щиро вірю, що ті виклики, з якими стикається лісова галузь України сьогодні, вже не будуть такими актуальними для нашої підростаючої зміни – бо це наші проблеми, і ми мусимо їх вирішити сьогодні, - з такими словами звернувся заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар під час зустрічі з учасниками семінару для працівників служб управління персоналом на Житомирщині до вихованців Радомишльського шкільного лісництва, яких також було запрошено на цей захід. – А у вас будуть інші завдання, і від того, як ви їх вирішуватимете – залежить майбутнє нашого лісу».

У лісогосподарських підприємствах держави діє 560 шкільних лісництв, 25 з них – на Житомирщині. В цих лісництвах виховується 17,5 тисяч дітей – і це потрібно не лише лісівникам, це потрібно державі.

«Функціонуванням таких колективів сьогодні, де діти не лише вчаться любити природу та берегти її, а і пізнають ази лісівничої справи, вивчають працю лісівника, отримують навички роботи в лісі, закладається міцний і надійний фундамент системного і прогресивного розвитку лісової галузі в майбутньому», - наголосив Володимир Бондар.

Радомишльське шкільне лісництво утворене одним із перших в Україні і функціонує уже понад 50 років. Нині його вихованці є не лише надійними помічниками лісівників на усіх видах лісогосподарських робіт – вони проводять наукові дослідження та експерименти на розсадниках, в теплицях та на  лісових ділянках.

Відтак заступник Голови Держлісагентства приїхав на зустріч з юними колегами з нагородами. Зокрема, подяки Державного агентства лісових ресурсів України вручено вчителям Радомишльського шкiльного лiсництва Лідії Бичковській – заступнику директора з виховної роботи Радомишльського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа №4 ім. Самоплавського» та Ларисі Оберняк

 – вчителю  біології цього ж навчального закладу.

Членам шкільного лісництва Софії Бичковській, Євгену Масному, Катерині Оберняк та Дарії Соломатіній подяки вручив почесний голова Товариства лісівників України Валерій Самоплавський, який був першим лісничим утвореного півстоліття тому Радомишльського шкільного лісництва.

«Шкільне лісівництво сьогодні - це не тільки і не стільки профорієтаційна робота, тут насамперед діти вчаться любити ліс, лісову справу, знати і поважати працю лісівника», - зауважив Володимир Бондар.

 

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article;jsessionid=C57E507C6E39493F92DA89BF828A4102.app1?art_id=202978&cat_id=32888

Ключові слова:

Шкільне лісівництво

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Держлісагентсва