30 серпня - Всеукраїнські конкурс-змагання вальників лісу

23 серпня 2019р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

30 серпня 2019 року на базі державного підприємства «Тетерівське лісове господарство» (Київська область) відбудуться 22 Всеукраїнські конкурс-змагання вальників лісу.

Організатори: Державне агентство лісових ресурсів спільно з Товариством лісівників України.

У цьому році в змаганнях вальників лісу візьмуть участь 24 команди (понад 30 учасників, серед яких і юніори). Вальники змагатимуться у п’яти конкурсних змаганнях: заміні пилкового ланцюга бензопили, комбінованому і точному розпилюванні колод, обрізуванні гілок та звалюванні дерев.

У лісових насадженнях держлісгоспів щоденно виконують роботу понад 20 тисяч лісорубів. Окрім того, такі ж роботи виконуються в аграрних, військових, лісопаркових та приватних господарствах. Таким чином, чисельність людей із лісозаготівельним інструментом в Україні сягає близько 40 тисяч чоловік. Лісозаготівельні роботи – це одна із категорій надзвичайно травмонебезпечних робіт, за рівнемтравмонебезпечності вона знаходиться на одному рівні з роботами у вугільній промисловості.

Робота вальника лісу не лише вкрай небезпечна, а й надзвичайно відповідальна. Адже від його майстерності залежить результат майже столітньої праці лісівників, які дбайливо з року в рік вирощували ліс, аби насадження були високоякісними. Майстерність роботи вальника дозволяє отримати із вирощеної деревини максимальний економічний ефект. Висока професійна майстерність, вміння передбачити результат, враховувати особливості кліматичних та погодних умов, сезонність – це фактори, які повинні враховувати у своїй роботі вальники лісу.

У заході братимуть участь: заступник Голови  Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар, Голова Товариства лісівників України Юрій Марчук, керівництво Київської облдержадміністрації, фахівці лісової галузі, представники органів місцевої влади.

 

Місце проведення: 56 квартал Тетерівського лісництва державного підприємства «Тетерівське лісове господарство» (75-й км автодороги Київ-Ковель, приблизно 9 км після с. Поташня. Безпосередньо в місці з'їзду з траси в лісовий масив, буде встановлено аншлаг «На змагання». GPS координати: 50°43'30.9"N 29°38'11.7"E).

Початок змагань: 30 серпня о 09:00 год. 

Акредитація представників ЗМІ до 18:00 год. 29 серпня на електронну адресу: maurika080@ukr.net (зазначити ПІБ, назву ЗМІ та контактний телефон) або за тел.: 067-936-90-45.

Для журналістів буде організовано трансфер (кількість місць обмежена). Від’їзд від будівлі Держлісагентства (вул. Шота Руставелі, 9-а) 30 серпня о 07:00 год.

Прес-служба Товариства лісівників України: (044) 235-23-48, 050-546-03-87, 096-183-97-67, e-mail: vr-tlu@ukr.net, marigrig2@ukr.net

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Держлісагентсва