У Женеві обговорили роль лісів у циркулярній економіці

11 листопада 2019р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

4-7 жовтня 2019 року у місті Женева, Швейцарська Конфедерація, відбулось засідання спільної сесії Європейської лісової комісії ФАО та Комітету по лісу та лісовій галузі ЄЕК ООН. 

Основним питанням спільної сесії було обговорення ролі лісів у циркулярній економіці. За результатами розгляду питання учасники уповноважили секретаріат провести додаткове дослідження та розробити необхідні механізми та рекомендації щодо цього питання. Окрім того, необхідно забезпечити не лише безвідходне виробництво, а й  підвищення життєздатності лісових екосистем до змін клімату в рамках сталого лісоуправління. 

Представники лісових адміністрацій країн регіону також обговорили актуальні питання регіонального внеску у впровадження стратегічного плану ООН щодо лісів та роль і перспективи внеску лісів у виконання порядку денного збалансованого розвитку на період до 2030 року.

Учасниками засідання надані рекомендації ФАО та ЄЕК ООН з питань порядку денного, зокрема, щодо питань посилення співробітництва з питань відновлення лісових ландшафтів та протидії інвазивним лісовим видам. Визначені пропозиції Європейської лісової комісії до порядку денного регіональної конференції ФАО по Європі та Комітету по лісу ФАО.

Вирішено також низку процедурних питань. До складу бюро Комітету по лісу та лісовій галузі ЄЕК ООН обрано представника Вірменії. Вибори двох нових представників до складу Виконавчого комітету Європейської лісової комісії ФАО не відбулись внаслідок відсутності кворуму. У зв’язку з цим, учасники засідання уповноважили секретаріат провести вибори в рамках позачергової сесії комісії, яку потрібно провести у найкоротші терміни.

Окрім того, відповідно до процедури, члени чинного Виконавчого комітету Європейської лісової комісії доручили здійснення повноважень Голови комісії представнику Державного агентства лісових ресурсів України (зав. Сектору міжнародних відносин, науки та зв’язків з громадськістю Держлісагентства) Любові Поляковій,  яка є наразі заступником Голови комісії, для здійснення подальшого керівництва роботою комісії.

Довідково.

Європейська лісова комісія ФАО є однією з 6 регіональних комісій ФАО, створених з метою обговорення актуальних питань розвитку лісового господарства відповідного регіону та поглиблення співпраці у цьому питанні.

http://dklg.kmu.gov.ua/

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Держлісагентсва