Андрій Заблоцький назвав п'ять головних завдань на посаді Голови Держлісагентства

2 січня 2020р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький розповів на своїй сторінці у 

Facebook 

про п’ять головних завдань, які він планує виконати на посаді Голови відомства.

«Останній робочий день 2019 року став для мене першим робочим днем на державній службі. За цей день встигли поставити нові KPI всім керівникам обласних управлінь лісового та мисливського господарства! Тепер замість завдань типу організація ведення веб-сайту, участь у нарадах, удосконалення форм та методів ведення консультацій з громадськістю та інших "вагомих" завдань - поставив чіткі та направленні на розвиток галузі завдання: підвищення ефективності роботи лісогосподарських підприємств, боротьба з незаконними рубками, збільшення лісовідтворення», - написав Андрій Заблоцький.

За його словами, очолювати Держлісагентство – надзвичайно складне та відповідальне завдання. Галузь не проста, із багатьма викликами, починаючи від низького рівня довіри суспільства до лісівників і закінчуючи питанням збереження біорізноманіття та впливом зміни клімату на довкілля. «Але я готовий до цього, адже свідомо йшов на відкритий конкурс, щоб перемогти та втілити своє бачення функціонування, реформування та розвитку лісової галузі», - зазначив він.

Голова Держлісагентства наголосив, що по-перше, потрібно забезпечити в Україні європейський рівень ведення лісового господарства, створення нових лісів та збільшення лісистості України. «Розумію, що для цього потрібне сприяння інших органів влади та фінансування», - написав він.

«Друге важливе завдання – боротьба з нелегальними рубками та обігом деревини. Серед методів – запровадження електронного обліку деревини всіма лісокористувачами, суттєве підвищення відповідальності за незаконну рубку та використання деревини нелегального походження, створення прозорих правил гри на ринку деревини», - повідомив Андрій Заблоцький.

Як зазначив Голова відомства, третім завдання є відкриття даних про ліс, створення єдиного лісового порталу та "ліс у смартфоні", видача всіх дозвільних документів в електронному форматі. Електронні сервіси мають бути зрозумілими та легкодоступними для громадян.

«Четверте. Очищення від корупціонерів та хитрих ділків. До таких осіб у мене нульова толерантність. Вони лише кидають тінь на всю галузь та фахових працівників», - наголосив Голова Держлісагентства.

П’ятим завданням він визначив повернення довіри суспільства до лісової галузі.

«В більшості, люди не завжди розуміють, чим повсякденно займаються лісівники, як відновлюється та доглядається ліс, як суспільство забезпечується благами лісу. Лісівники першими виїжджають на лісові пожежі, створюють цивілізовані місця відпочинку та роблять багато іншої важливої роботи», - зазначив Андрій Заблоцький.

Також новопризначений Голова Держлісагентства наголосив: «Не шукайте на мене «виходів» через якихось «високих людей». Це нікому не допоможе. І якщо на місцях почнуть ходити «люди від Заблоцького» – женіть їх геть і одразу повідомляйте правоохоронні органи». 

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=205984&cat_id=32888

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Держлісагентсва