Е-аукціони з продажу деревини допоможуть визначити її обсяг в країні та встановити конкурентні ціни, - Андрій Заблоцький

13 лютого 2020р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

12 лютого відбулася зустріч Голови Державного агентства лісових ресурсів України Андрія Заблоцького з представниками деревообробних компаній, які здійснюють обробку дубових лісоматеріалів. На зустрічі обговорили питання запровадження електронних аукціонів з продажу деревини.

Голова Держлісагентства повідомив, що експериментальний проект дасть можливість визначити весь обсяг деревини та створити конкурентне ціноутворення. У подальшому це сприятиме визначенню балансу деревини, який існує в державі, та плануванню довгострокових інвестицій.

Наразі

 оприлюднено

 орієнтовну сортименту структуру заготівлі деревини на 2020 рік по Держлісагентству. 

Представники деревообробного бізнесу загалом позитивно оцінили рішення Уряду щодо запровадження е-аукціонів. За їхніми словами цей крок принесе позитивні результати, якщо правильно ним скористатися.

Також Голова Держлісагентства зазначив, що наразі низка лісогосподарських підприємств перебуває в скрутному стані через відсутність державного фінансування та значне податкове навантаження. «Лісгоспи висаджують ліс, і доглядають за ним, охороняють, заготовляють та реалізують. Це великий цикл. Ми зараз активно займаємося питанням оптимізації структури собівартості, щоб виправити ситуацію», - сказав він.

Окрім того, учасники зустрічі обговорили низку інших питань, зокрема, щодо сертифікації лісів; механізмів покарання недобросовісних учасників аукціонів, які навмисне завищують ціни на деревину, перекупників деревини; сертифікації походження деревини; створення уніфікованого кабінету деревообробника для зручності подання і отримання документів та ін.

Було домовлено, що представники деревообробних підприємств нададуть свої пропозиції щодо вдосконалення системи електронних аукціонів та створення чітких правил на ринку деревини.

У зустрічі взяли участь представники Всеукраїнської асоціації деревообробних підприємств, Житомирської федерації роботодавців у сфері деревообробки, ТОВ «Вівад-09», ПрАТ «Барлінек Інвест», ПрАТ «Укрполітекс», ПрАТ «Укршпон», ТОВ «Самвер», ТОВ «ВК Діоніс», ТОВ «Коріш», ТОВ «Єврошпон», ТОВ «Нумінатор», ТОВ «Ліспром-Груп», ТОВ «Коріс», ТОВ «Вуд Інтернаціонал», ТОВ «Вуд-трейд», ТОВ «Тайфун плюс».

http://dklg.kmu.gov.ua/

 

 

http://dklg.kmu.gov.ua

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Держлісагентсва