Українсько-Астрійське співробітництво обговорили в Держлісагентстві

22 вересня 2020р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

Аспекти двосторонньої співпраці у лісовій галузі обговорили в рамках зустрічі Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович та Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні пан Ґернот Пфандлер.

На зустрічі також були присутні - Торговий радник Посольства Австрії в Україні пані Ґабріелє Газельсберґер та перший секретар Посольства Австрії в Україні пані Соня Шраґен.

В рамках зустрічі австрійські колеги мали нагоду задати конкретні питання, які турбують австрійські деревообробні компанії, стосовно регулювання ринку деревини в Україні та забезпечення прозорості на всіх етапах ланцюжка поставки деревини.

Австрійські колеги високо оцінили напрацювання Держлісагентства із впровадження електронного обліку деревини, моніторингу його споживання, регулювання ринку деревини та забезпечення прозорості на всіх етапах господарювання. На переконання Надзвичайного і Повноважного Посла Австрії в Україні пана Ґернота Пфандлера надзвичайно важливим для австрійських партнерів є забезпечення прозорості господарювання у лісовому господарстві України.

В рамках зустрічі обговорювалися інші аспекти двостороннього співробітництва по ряду напрямків, зокрема, розвитку туризму та ведення мисливського господарства.

Зі свого боку Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович зазначив: «Австрійський досвід господарювання в горах є надзвичайно корисним для українців, адже Українські Карпати за своїми умовами дуже близькі до умов, які є в Австрійських Альпах. І саме австрійський досвід застосування природозберігаючих технологій дозволяє нам з оптимізмом очікувати, що ми з часом зможемо запровадити такі ж методи в повній мірі й в Карпатах. Це колосальний досвід, використання машин, будівництва лісових доріг і застосування повітряно-трелювальних установок для заготівлі деревини. Звичайно, співпраця має здійснюватися і в напрямку розвитку туризму. Туризм - це велика перспектива для Українських Карпат», – зазначив очільник галузі.

Прес-служба Держлісагентства

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Держлісагентсва