Кожний рік вносить свої корективи та зміни в роботу ДП «Самбірський лісгосп»

11 травня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

За 3 місяці 2019 року підприємство заготовило 8,4 тис.кбм. деревини, в тому числі від рубок головного користування 7,7 тис.кбм. Реалізували 7,9 тис.кбм необробленої деревини на внутрішній ринок. Це дало змогу реалізувати лісопродукції на 10,9 млн.грн. На нижньому складі деревини перероблено 0,6 тис.кбм. деревини  та випущено продукції переробки на суму 1,4 млн.грн.

      Поліпшення економічних показників дало змогу збільшити середньомісячну зарплату працівників на 9,9 відсотків, порівняно з відповідним періодом минулого року. Середньомісячний дохід одного штатного працівника за 1 квартал 2019 року становив 10271 грн.

     На місцях минулорічних зрубів, цього року садили молодий ліс. Лісовідновлення проведено на площі 114,5 га, в тому числі посаджено лісових культур на площі 53,8  га, сприяння природному поновленню проведено на площі 60,7 га. Доповнення лісових культур попередніх років проведено на площі 50 га.

    Витрати на ведення лісового господарства становили – 4,5 млн.грн. Всі витрати пов’язані з веденням лісового господарства проводилися за рахунок власних коштів. Поступлень з державного бюджету не надходило.

   Підприємство справно сплачує всі платежі до державного бюджету та місцевих бюджетів. За 1 квартал 2019 року державним підприємством сплачено до державного та місцевих бюджетів 3,7 млн. грн.., Єдиного соціального внеску – 0,7 млн. грн..

    З метою збереження насаджень в належному санітарному стані та недопущення розвитку і розповсюдження шкідників та хвороб лісу протягом 1 кварталу 2019 року були проведені рубки формування і оздоровлення лісів на площі ­­­­35 га, в тому числі санітарних рубок вибіркових на площі 13 га та рубок догляду (в тому числі на молодняках) на площі 20 га.

   Рубки догляду цього року, згідно з матеріалами лісовпорядкування заплановано провести на площі 550 га, загальною кубомасою 12,0 тис. кбм.

   Лісгосп залучає до роботи приватних підприємців, вони надають 100 відсотків послуг по лісозаготівлях і перевезенні лісопродукції. На підприємстві функціонує електронний облік деревини. Вся деревина маркується і вивозиться виключно з бирками.

   Заготовлена лісопродукція подається на внутрішній ринок і реалізуються через аукціонні торги.

   З 1 січня 2019 року запроваджені нові стандарти на всі основні породи необробленої та обробленої деревини гармонізовані з європейськими стандартами. Якщо раніше ділова деревина (лісоматеріали круглі) в Україні розподілялися на три сорти (I, II, III) та мала низку сортиментів за їх призначенням то з нового року – розподіляється на чотири класи якості (A, B,C,D), як і в європейських країнах, з відсутнім визначенням їх напрямку використання.

   Користувачі КПК (кишенькові персональні комп’ютери) здійснюють електронний облік деревини  вже на новому програмному забезпеченню, закуплені мірні вилки на лісництва, відпуск деревини по підприємству здійснюється виключно по нововведених стандартах.

   Державною лісовою охороною (ДЛО) підприємства проводиться організація та пропаганда захисту лісу, ведеться нагляд за появою шкідників та хвороб лісі для своєчасного виявлення і недопущення їх розвитку по лісових масивах. Крім цього систематично проводиться патрулювання лісових масивів державною лісовою охороною, з метою недопущення самовільних порубок лісу, порушення правил пожежної безпеки. В ході проведених рейдів виявлено 4 випадки незаконних порубок (13,7 кбм). Сума збитків завданих державі становить більше 108 тисяч гривень.

   З початку 2019 року збільшена відповідальність за незаконну вирубку лісу, згідно змін до кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінального кодексу України щодо незаконних рубок, пошкодження дерев та чагарників. За незаконну порубку і пошкодження дерев і чагарників, перевезення та незаконне зберігання зрубаних дерев розміри штрафу на громадян збільшилися від 255 грн до 510 грн, на посадових осіб – від 1275  грн  до 2550 грн. За повторне порушення штраф на громадян вже  становитиме від 510 до 1020 грн., на посадових осіб – від 5100 до 10200 грн. Якщо ж незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання та збут лісу спричинили тяжкі наслідки, то такі лісопорушення каратимуться позбавленням волі на строк від п’яти до семи років.

   При взаємодії з громадськістю та засобами масової інформації Самбірський лісгосп забезпечує прозорість та відкритість діяльності підприємства, висвітлення основних робочих аспектів роботи. Вся основна інформація, що стосується діяльності підприємства розміщена і оновлюється на сайті підприємства http://sambirlis.lviv.ua в рубриці «Механізми громадського контролю».

Прес-служба ДП «Самбірський лісгосп»

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв