Вивчення концепції лісокористування на невеликих частинах ландшафту

3 липня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Після вивчення техногенних екосистем Червоноградського гірничопромислового району в ході навчальної практики із дисципліни "Лісомеліорація девастованих ландшафтів" студенти-екологи НЛТУ України 26 червня 2019 року відвідали Задеревацьке лісництво ДП "Стрийський лісгосп". Метою було порівняння фітоценозів техногенних і природних екосистем для вибору оптимальних конструкцій фітоценозів-меліорантів при лісомеліорації порушених земель на основі вивчення природних стійких лісових фітоценозів. Організацію перебування, фахові консультації, матеріальну підтримку та цілоденний супровід вже котрий рік поспіль забезпечив лісничий Василь Федорків (фото1). 

В ході екскурсії студенти отримали відповіді на питання, які стосувалися впливу екологічних чинників на ріст і розвиток природних насаджень (фото 2.). Значну увагу присвячено процесам природного відновлення деревостанів, ознайомленню із лісокультурними роботами, питанням пошкодження дичиною. 
Представники мисливського господарства детально інформували студентів про особливості місцевої мисливської фауни та проблем, які виникають у щоденній роботі (фото 3). 
Було продемонстровано технологію та техніку для здійснення цілодобового моніторингу (фото 4). 
Відбулася активна дискусія та обмін думками. Акцентувалося на необхідності раціонального природокористування.
Значний інтерес зумовили ділянки переформування існуючих насаджень у різновікові багатоярусні змішані насадження за принципами наближеного до природи лісівництва. Багато питань задано стосовно лісозаготівлі, маркування та обліку деревини, всихання дуба черещатого та інших практичних аспектів діяльності лісогосподарського підприємства (фото 5). 
Продуктивний робочий день завершився обідом у їдальні та екскурсією містом Моршин. Студенти та викладач кафедри екології НЛТУ України вдячні ДП "Стрийський лісгосп" в особі лісничого Василя Федорківа за вкладені зусилля та присвячений час.

Доцент Уляна Башуцька

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв