Запрошуємо журналістів та працівників лісової галузі на цікаву подію !

4 липня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Динамічний та яскравий відеоряд, цікаві статті та сюжети Вам забезпечать XXI обласні змагання вальників лісу. Відбудуться вони   05.07.2019 року о 10:00 год. на базі ДП «Буське ЛГ» в Ожидівському лісництві.  Організовує захід  Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства з метою пропагування і розповсюдження передового виробничого досвіду його  учасників. 

Людям  потрібна  деревина. Книги, пакування, меблі, будинки виготовляються з цього унікального екологічного матеріалу. На відміну від інших конструкційних матеріалів (пластику, металу, бетону), деревина – матеріал відновлювальний. І саме використовуючи деревину ми  зберігаємо клімат та навколишнє середовище. Одноразовий посуд та паперові пакети – найкращий замінник пластику, який вбиває наше довкілля. І Україна це починає розуміти,  тому активно долучається  до різних заходів , зокрема  Дня без пластикових пакетів.

Але щоб ви могли насолодитися усіма перевагами деревини та виробів з неї лісівники десятиліттями вирощують дерева, та з ризиком для власного життя заготовляють деревину. Від професійності  вальника залежить якість деревини, яку отримає підприємство для реалізації. Адже помилка при заготівлі може знецінити отриманий сортимент в рази. Тому працівники постійно працюють, навчаються і вдосконалюють свою майстерність.  І саме під час змагань відбувається обмін досвідом, вивчення  прийоми праці кращих майстрів лісозаготівельної справи. Професія вальника лісу одна з найнебезпечніших. Охороні праці при звалюванні лісу приділяється особлива увага. Лісівники інформують громадян про заборону доступу до місця проведення звалювання дерев, адже знаходитися там небезпечно для життя та здоров’я.

Важлива інформація

Сьогодні заготівлю деревини на Львівщині здійснюють,  як бригади лісогосподарських підприємств, так і приватні підприємства, які надають послуги лісівникам. Загалом на лісозаготівельних роботах на Львівщині зайнято понад 700 чоловік.  Державними лісогосподарськими підприємствами Львівщини щороку заготовлюється понад 900 тис. м3 деревини від різних рубок, а всього в Україні до 20 млн. м3 деревини, що є в рази менше за обсяги заготівлі деревини нашими сусідами з подібною площею лісів. Зокрема,  Польща заготовляє близько 45 млн. м3, а Німеччина більше 80 млн.м.3 деревини у рік. І навіть бідної на ліси Норвегії заготівля більше 12 млн. м3 деревини.  Країна гордиться,  що є основою норвезької деревообробної індустрії, хоча багато українських медіа поширили неправдиву інформацію про те,  що Норвегія перестала заготовляти деревину.

 

Запрошуємо Вас відвідати змагання вальників дерев та побачити як вони ризикують задля того, щоб забезпечити Ваші домівки деревиною та папером.

З побажаннями добра та злагоди,

Лісівники Львівщини

 

 

 

 

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв