Підбиття підсумків роботи за І півріччя 2019 року по ДП «Львівський лісгосп»

9 липня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

За період з початку 2019 року ДП «Львівське лісове господарство» забезпечило виконання усіх запланованих лісівничих, лісозахисних та лісоохоронних заходів.

Лісові масиви лісгоспу розташовані навколо м.Львова, що в свою чергу, накладає відбиток на господарську діяльність підприємства, яка має обмежений характер. Відповідно до категорій захисності, усі ліси підприємства виключені із розрахунку головного користування та віднесені до двох категорій захисності: ліси природоохоронного, наукового, історико – культурного призначення – 9594,6 га (43%), рекреаційно – оздоровчі ліси – 12732,4 га (57%).Впродовж останніх 3-х років підприємство повністю відмовилось від проведення суцільних рубок.

 

Враховуючи стан насаджень та біологічні особливості порід, відповідно до вимог лісового та природоохоронного законодавства підрозділами підприємства проводяться різні види рубок формування і оздоровлення лісів. Всі рубки проводяться вибірковим способом, що у свою чергу постійно зберігає оптимальні умови лісового середовища та має мінімальний вплив на сформовані екологічні зв’язки.

При проведенні лісівничих заходів з початку поточного року підприємством заготовлено 13,1 тис.куб.м ліквідної деревини на площі 445 га. Вся  отримана від заготівлі деревина реалізовується для потреб населення (в основному це дрова для опалення) та місцевих суб’єктів господарської діяльності.

З початку 2019 року на ринку деревини відбулися суттєві зміни, а саме: спад попиту на деревину, особливо низькосортну, яка складає в заготівлі підприємства приблизно 89%, зниження реалізаційної ціни на всі види порід деревини. Вищенаведені фактори значно вплинули на зниження чистого доходу та інших показників фінансово-господарської діяльності.

Обсяг реалізації продукції, робіт, послуг за І півріччя 2019 року склав 8304,0 тис.грн, або 85,4% до відповідного періоду минулого року. Вся лісопродукція в обсязі 9,7 тис.кбм реалізована на внутрішній ринок.

Фонд оплати праці у поточному звітному періоді штатних працівників склав 4859,7 тис.грн. Рівень середньої заробітної плати штатних працівників  досяг 9642 грн. Заборгованість з виплати заробітної плати відсутня.Середньооблікова чисельність штатних працівників – 84 осіб.

За період з початку поточного року, підприємством сплачено до бюджетів усіх рівнів 3806,0 тис.грн податків, зборів та обов’язкових платежів. Сплачено до державного бюджету – 1791,0 тис.грн, до місцевого бюджету – 2015,0 тис.грн. Сплата Єдиного соціального внеску склала 1065,0 тис.грн.

Суттєве збільшення сплати податків до державного та місцевого бюджетів, відбулося за рахунок збільшення податку на нерухоме майно, рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів (50%) та введення нового податку на лісові землі.

З одного кубометра реалізованої деревини підприємством сплачено 502 грн податків, зборів та обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів.

Найбільшу питому вагу в сумі сплачених податків до зведеного бюджету становить рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів 17,8 % (678,0 тис.грн), податок на доходи фізичних осіб 23,4% (894,0 тис.грн), податок на додану вартість 41,9% (1597,0 тис.грн), земельний податок та нерухоме майно 9,5% (365,0 тис.грн).

На підприємстві функціонує електронний облік деревини, який охоплює 100% всіх господарських операцій пов’язаних із заготівлею, переміщенням та реалізацією лісопродукції. Поєднання програми електронного обліку деревини з електронним бухгалтерським обліком дало змогу автоматизувати всю виробничу і бухгалтерську звітність.

Для попередження та виявлення порушень лісового та природоохоронного законодавства, державною лісовою охороною Львівського лісгоспу, поруч із індивідуальним патрулюванням закріплених дільниць, проводяться спільні рейди з працівниками правоохоронних органів та інспекторами ДСНС.

Понад 10 років на базі ДП «Львівський лісгосп» при ЛОУЛМГ діє Лісівничий еколого-просвітницький центр. З метою підвищення рівня екологічної освіти, ознайомлення з різними видами птахів та тварин Львівщини, колекцією лісового насіння та зразками деревини, у І півріччя 2019 року центр відвідало 635 осіб – дошкільнята, учні шкіл м.Львова, студенти. Відвідувачі отримали базові знання про роботу лісівників та лісове господарство, а також про екологічну специфіку лісогосподарської діяльності.

Інформація, яка стосується діяльності ДП «Львівський лісгосп» розміщується та оновлюється на сайті лісгоспу (http://lvivlg.com.ua/).

Прес-служба ДП “Львівський лісгосп”

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв