Лісівники Жовківщини взяли участь в урочистостях з нагоди Європейських Днів Добросусідства

30 серпня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Уже традиційно, лісівники Жовківщини беруть участь в урочистостях в рамках Європейських Днів Добросусідства, що проходять на українсько-польському кордоні, у лісі, на місці чудесного об’явлення Матері Божої у XVIII ст., неподалік села Стаївки біля Белза. В межах святкування відбулось урочисте відкриття кордону та Добросусідства з польської та української сторони, за участі районної влади Сокальщини та польських колег.

Опісля - Служба Божа разом з представниками українських та польських релігійних громад, освячення води та миропомазання.

Під столітніми дубами та липами, на невеликій території неподалік лісових масивів Низівського лісництва, у свято Успіння Пресвятої Богородиці кожного року з’їжджається багато мешканців українсько-польського прикордоння.

Тут єднаються цілі родини. Галицьке село Корчмин , що лежить при самому кордоні, внаслідок репатріації у 1944-1946 та операції «Вісла» у 1947, стало польським. Зараз це Томашовський повіт Люблінського воєводства. Історію не можна змінити. Пам’ятаючи минуле, ми маємо будувати майбутнє. А такі спільні зустрічі, безсумнівно, зближують цілі народи.

Прес-служба ДП "Жовківський лісгосп"

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв