Маленькому деревцю потрібен особливий догляд

10 вересня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Посадити саджанець у землю означає дати йому життя. Однак це лише перша половина роботи у справі творення нових лісів. Піклуватись, спостерігати, допомагати рости молодому деревцю – ось що означає дати йому майбутнє, а майбутньому – його. Цю істину достеменно знають лісівники, котрі проводять регулярні догляди за лісовими культурами.

Робота лісівника не закінчується весняною посадкою лісу, адже попереду роки догляду за молодими насадженнями: знищення бур’янів, трав’янистої рослинності, порослі малоцінних порід. Такий процес поєднує комплекс агротехнічних і лісівничих заходів, що спрямовані на поліпшення умов приживлюваності й росту дерев. Саме у літній період, коли відзначається велика забур’яненість після інтенсивних дощів, проводяться роботи по догляду за цьогорічними лісопосадками та лісовими культурами минулих років створення. Залежно від віку посадок і ступеню забур’яненості це обкошування міжрядь та ручне прополювання молодих культур в рядках. Кількість, тривалість і терміни доглядів у кожному лісництві визначають типом лісорослинних умов, способом обробітку ґрунту, методом створення лісових культур і звичайно, погодно-кліматичними умовами.

Про це дбають інженери з лісових культур, лісничі, їх помічники, безпосередньо майстри лісу, які працюють у ДП «Дрогобицьке ЛГ». Бо всі лісові культури, створені людськими руками, як і кожна маленька рослина, потребують дбайливого ставлення та постійної турботи. Єдина відмінність: у сільському господарстві плоди виростають за рік, а про молодий ліс потрібно дбати десятки років.

На сьогоднішній день догляд проведено на площі – 420 га., з них першого року вирощування – 187 га., другого року вирощування – 126 га., третього року вирощування – 86 га., четвертого року вирощування – 21 га..

ДП «Дрогобицьке ЛГ»

Ключові слова:

ДП «Дрогобицьке ЛГ»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв