Лісівники та рятувальники завжди разом у важку хвилину

23 вересня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Між селами: Підсоснів, Підярків та Печенія на границі трьох районів Пустомитівського, Перемишлянського та Золочівського понад 2 тижні горить торфовище.

На гасіння торфу залучені сили та техніка з різних районів області. Сьогодні тут працює біля 100 рятувальників, однак пожежу не вдається загасити. За 2 тижні вона збільшилась до кількох гектарів.

Торфовище заросло травами, а також густим самосівом дерев та кущів, що значно ускладнює роботу рятувальників. В зв’язку з недостатньою кількістю води, для гасіння пожежі рятувальники проклали з найближчого озера магістральні рукави протяжністю до 2 кілометрів, для подачі води на торфовище. Однак на даний час рятувальники не мають змоги своїми силами ліквідувати пожежу.

На допомогу їм прийшли колеги лісівники. Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський попросив начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дейнеку допомогти рятувальникам.

Начальник Львівського ОУЛМГ доручив виконати це завдання лісівникам Бібрського лісгоспу. Директор лісгоспу Володимир Борщ зразу ж виїхав на місце пожежі. Спільно з керівництвом гасіння пожежі було оглянуто територію горіння, визначено об’єми роботи для лісівників.

Прокладання магістральних рукавів по торфовищі утруднюють густі зарості дерев та чагарників. Лісівникам було доручено в трьох місцях через зарослі на торфовищі прорубати коридори для прокладки рукавів. За дорученням керівництва лісгоспу лісничий Перемишлянського лісництва Іван Голод з майстром лісу Андрієм Сенчишиним та бригадою працівників лісництва оперативно приступили до роботи На допомогу їм було виділено курсантів університету Безпеки життєдіяльності. Протягом дня лісівники виконали доручене їм завдання і рятувальники отримали доступ до осередків пожежі.

Рятувальники залишились задоволені роботою та оперативністю лісівників та подякували їм за допомогу.

В повсякденному житті лісівники та рятувальники не раз приходять на допомогу один одному в надзвичайних ситуаціях і на практиці знають, що сила в єдності і лише спільно можна здолати будь яке лихо в тому числі і пожежу. Також рятувальники знають, що лісівники в трудну хвилину не підведуть і завжди підставлять своє плече.

Головний лісничий Пилипів М.І.

Ключові слова:

ДП "Бібрський лісгосп"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв