Львівському лісгоспу – 80!

15 жовтня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Цього року ДП «Львівський лісгосп» святкує 80 – річний ювілей. Це досить довгий шлях для підприємства, яке було створене 1939 року.

Початок вивчення лісового фонду, що на теперішній час входить до складу ДП «Львівський лісгосп» відноситься до першої половини ХІХ століття. Відомо, що в деяких лісових урочищах, таких як «Товщів» Товщівського лісництва, урочище «Підтемне» Красівського лісництва, планове господарство ведеться з 1849 року.

У кінці лютого 1940 р. у Брюховицькому лісництві відбулася нарада з організації Львівського лісгоспу на базі націоналізованих приватних лісів.

За німецької окупації 1941-1944 рр. ліси Львівського лісгоспу, були об’єднані в 4 надлісництва: Басівське, Брюховицьке, Винниківське і Красівське, які підпорядковувалися німецькій лісовій адміністрації.

У 1960 році на базі лісів Львівського лісгоспу був організований Львівський лісгоспзаг, у 1990 році створений Львівський ліспаркгосп. У 1997 році підприємство перейменовано на Львівське державне лісогосподарське підприємство, а з 2005 року – Державне підприємство «Львівське лісове господарство».

Впродовж тривалого часу колективом лісгоспу керували досвідчені організатори лісогосподарського виробництва: Д.В.Петров, А.І.Ребрик, В.А.Лунєнков, Бабич, К.Т.Гафтанюк, І.Я.Хлібкевич, Т.І.Шмагало, Ю.О.Громяк, А.М.Дейнека, Р. І. Дудич.

З 2010 року Львівський підприємство очолює Ю. Є.Синявський

З нагоди ювілею, колектив підприємства підкорив одну з найвищих вершин Львівщини – гору Парашку, висота якої становить 1268 м.

Підкорення вершин – це справа справжніх професіоналів. Кожен з учасників походу підкорив свою власну вершину, довівши, насамперед собі, що все у житті є можливим, що не потрібно зупинятися і важливо весь час рухатись вперед. Ця подорож черговий раз показала, що за межами кабінетів зростає командний дух. Опинившись на схилі гори, приходить розуміння того, якою важливою є підтримка колег, а також усвідомлення, що разом ефективніше рухатись і досягати успіху.

Висловлюємо щиру подяку дружнім колективам ДП “Сколівський лісгосп” та НПП “Сколівські Бескиди” за допомогу.

 

Прес-служба ДП “Львівський лісгосп”

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв