Альтернатива спалюванню листя - компостування!

25 жовтня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Збирати та спалювати листя восени, що, на жаль, є звичним для багатьох українці,в є небезпечним для здоров'я та завдає великої шкоди навколишньому середовищу. Набагато доцільніше не спалювати, а компостувати листя, поклавши до ями, адже це - найкраще добриво.

-  Це безпечно для довкілля і навіть частково вирішує проблему накопичення побутового сміття.

- Також, компост, – це забезпечення вашого саду та городу органічними добривами з великою кількістю мікроелементів.

-  Його можна використовувати як мульчу, яка, окрім функції підкормки, буде зберігати вологу та пригнічувати ріст бур’янів біля корисних рослин.

-  Для компостування можна використовувати опале листя, скошену траву, подрібнені гілки дерев, овочеве бадилля та залишки їжі.

-  Спалювання сухого листя і трави - заборонено законом, в разі його порушення передбачена адміністративна, а в деяких випадках кримінальна відповідальність.

- Штраф за спалювання листя відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення: спалювання опалого листя в населених пунктах без дозволу органів державного контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища забороняється. Порушення цієї заборони передбачає накладення штрафу на громадян від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

- Ті ж дії, здійснені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 70 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а згідно зі статтею 152 КУпАП, штраф за багаття для громадян становлять 340-1360 грн, а для посадових осіб і підприємств – 850 – 1700 грн.

Прес-служба ДП "Жовківський лісгосп"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв