Від насінини до могутніх лісів

4 листопада 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Багато хто вважає, що ліс росте сам по собі, сам сіється та росте. Однак мало хто знає скільки часу та праці треба прикласти лісівникам щоб виростити здоровий високопродуктивний ліс.

А ліс починається з малої насінини, яку дбайливі руки лісівників зберуть в лісі та висіють в розсадниках та теплицях, щоб отримати садивний матеріал яким і будуть створювати ліси безпосередньо вже на лісових зрубах.
Немало праці та часу треба щоб з маленьких сіянців виріс могутній ліс. Його постійно необхідно доглядати, щоб трава та поросль не заглушили молодих ще не окріпших деревець.

Ліс, як і людина хворіє і його необхідно лікувати від хвороб та шкідників, охороняти від пожеж і браконьєрів. Пройде не одне покоління коли можна буде зрубати стиглий ліс.

З такою думкою про майбутні покоління працюють і лісівники Бібрського лісгоспу. Незважаючи неврожайний рік лісгоспом заготовлено понад 5 тон жолудів дуба звичайного, які зараз висівають в розсадниках лісгоспу.

Поряд з посівами в розсадниках йде викопування садивного матеріалу для створення нових лісів, доповнень лісових культур, озеленення та благоустрою. А викопувати є що, понад пів мільйона сіянців та саджанців вирощено в розсадниках руками лісівників.

Проводиться підготовка ґрунту під лісові культури майбутнього року.
Закінчуються роботи по догляду за лісовими культурами, тут нам допомагає механізація. Зокрема в цьому нам допомагають культиватори та ґрунтова фреза для догляду за лісовими культурами та обробітку ґрунту. Загалом догляд за лісовими культурами проведений на площі 430 га.

В лісництвах закінчується садіння молодого лісу вже на цьогорічних зрубах. Загалом плануємо посадити восени понад 30 гектарів молодого лісу.

До лісокультурних робіт, зокрема садіння нових лісів, долучаються місцеві жителі, активісти, волонтери та всі хто любить ліс. Працюючи в лісі люди своїми очима мають можливість побачити, як з малої насінини чи невеликого сіянця вирощуються могутні діброви чи бучини.

Головний лісничий ДП "Бібрський лісгосп"

М.Пилипів

 

 

Ключові слова:

ДП "Бібрський лісгосп"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв