Відвідання Дуба «КОРОЛЯ»

5 листопада 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Неподалік від Львова, на землях ДП «Львівський лісгосп», на сьогодні збережено одні з найбільших та найстарших дерев дуба звичайного.

Одне з таких дерев 1 листопада відвідала делегація лісівників під керівництвом головного лісничого Львівського ОУЛМГ – Я.П. Целеня разом із директором Інституту лісового та садово-паркового господарства НЛТУ – І.С. Миклушом, проректорами з наукової та науково педагогічної роботи НЛТУ – Г.Т. Криницький, М.Г. Адамовський, директор лісгоспу – Ю.Є. Синявський, головний лісничий – Р.М. Коваль та лісничий Товщівського лісництва – П.С. Сова.

ДУБ КОРОЛЬ – вікове дерево Львівського лісгоспу, орієнтовний вік понад 300 років, діаметр 1,7 м, окружність стовбура на висоті 1,3 м 5,65 м, орієнтовний об’єм 35 м3.

Лісничий Товщівського лісництва розповів про специфіку роботи господарського підрозділу, рекреаційне навантаження, що відчувають ліси. Незважаючи на повну відсутність фінансування, ДП «Львівський лісгосп» і Товщівське лісництво зокрема у своїй діяльності в першу чергу керуються екологічними цінностями. Починаючи з 2016 року підприємство не проводить суцільних рубок лісу. А вибіркове господарювання проводиться виключно з лісівничою доцільністю. На даний час лісництво проводить лісівничі заходи, що пов’язані із доглядами за лісом та його природнім омолодженням. Формування природних, різновікових та багатоярусних насаджень різного породного складу стоїть першочерговим пріоритетом у роботі лісництва та підприємства.

Поряд з дубом «Королем», лісництво та лісгосп мають можливість похвалитися ще великою кількістю могутніх та вікових дерев, це дугласії та буки діаметром понад 1,5 м, а також інші вікові дерева з дуплами, екологічні дерева, що відіграють важливу роль у трофічних зв’язках лісових екосистем.

ДП «Львівський лісгосп» у своїй господарській діяльності керується принципами наближеного до природи лісівництва. Збереження вікових дерев є одним з пріоритетів екологічного господарювання в лісі. Крім вікових дерев, на ділянках Львівського держлісгоспу після проведення лісогосподарських заходів, залишається значна кількість екологічно цінних дерев, це дерева найбільших діаметрів, дерева з гніздами та дуплами, дерева зломи, а також інші дерева, які становлять цінність для природного середовища.

За матеріалами 

ДП “Львівський лісгосп”

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв