Браконьєру не вдалося поласувати м’ясом козулі

5 жовтня 2020р, Новини підприємств. Прес-служба

Угіддя державного резервного фонду, які є під охороною державної лісової охорони (колишні угіддя Перемишлянського РТМіР «Лісівник»), як магніт притягує браконьєрів. Впродовж останніх трьох років полювання там не проводилось, лише охорона мисливських угідь та рейди працівників лісової охорони. Мисливська фауна відновилась, стала більш безпечною, менше реагує на людей, чим дуже приваблює браконьєрів.

Цього року 26 вересня, в зазначених вище угіддях, працівниками державної лісової охорони Бібрського лісгоспу був складений протокол на порушника правил полювання, який вирішив прогулятися вечором мисливськими угіддями з зарядженою рушницею. Прогулянка йому обійшлася у 1020 грн.

У ніч з 02 на 03 жовтня учасники рейдової групи лісгоспу, що проводили рейд мисливськими угіддями державного мисливського резервного/фонду в околицях села Затемне, почула постріли в польових угіддях. Рухаючись у напрямку пострілів у полі було виявлено автомобіль марки Volkswagen Т-4, в салоні якого був карабін «Вепр» та незаконно впольований самець козулі європейської.

Браконьєром виявився громадянин П., житель Львова, родом з села Лагодів, який вже притягався до адміністративної відповідальності за статтею 85 КУпАП 27.07.2018 року.

Виявивши незаконно добутого самця козулі, Старшим рейдової групи було прийнято рішення про виклик працівників поліції на місце скоєння злочину

Прибувши на місце події працівники поліції, вилучили карабін, як засіб незаконного полювання, а тушу   незаконно добутого самця козулі вилучили та скерували до лабораторії на експертизу.

У ході проведення рейду районним мисливствознавцем лісгоспу, на порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 85 ч.2 КУпАП. Громадянину П., який незаконно добув самця козулі, прийдеться заплатити штраф, суму якого визначить суд, та відшкодувати збитки завдані користувачу мисливських угідь в розмірі 32 тис. грн.

ДП «Бібрський лісгосп», дякує всім за плідну працю у боротьбі з браконьєрством.

За інформацією

ДП «Бібрський лісгосп»

 

 

Ключові слова:

браконьєри

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв