Приємна несподіванка: природний ліс у Красівському лісництві ДП “Львівський лісгосп”

22 жовтня 2020р, Новини підприємств. Прес-служба

Осінньої пори завершується сезон польових робіт, котрі цьогоріч Дунайсько-Карпатська програма зосередила на Львівщині. Цього разу приємною несподіванкою стало Красівське лісництво, де фахівцями ГО “Дунайсько-Карпатська програма”, спільно з працівниками ДП “Львівський лісгосп” – головним лісничим Романом Ковалем та лісничим Красівського лісництва Юрієм Ткачуком – вдалося відшукати 30 гектарів природного лісу.

Особлива цінність цієї лісової ділянки – її розташування неподалік від обласного центру і, водночас, поблизу історико-культурного комплексу Стільського городища. Адже тут тривалий час велося досить інтенсивне лісове господарство і шанси знайти природний ліс відносно невеликі. Для себе ми давно відмітили, що поблизу великих міст ділянки природних лісів збереглися, здебільшого, в ярах або на стрімких схилах. Так було і тут: природний яр надійно оберігав ліс від рубок.

А дбайливе ставлення до природи лісівників ДП “Львівський лісгосп”, розуміння екологічної і наукової цінності недоторканих ділянок дозволить зберегти цей ліс у всій красі для нинішнього і прийдешніх поколінь. Хотілось би відзначити, що інформацію про цю ділянку нам надав місцевий краєзнавець – чи не найкращий знавець історії і природи Львівського Опілля п. Микола Майданський, котрий також взяв участь в обстеженні. 

За інформацією

ГО “Дунайсько-Карпатська програма”

ДП "Львівський лісгосп"

Ключові слова:

старовікові ліси

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв