Учні Мостиського шкільного лісництва взяли участь у природоохоронній акції «Птах року – 2020»

19 листопада 2020р, Новини підприємств. Прес-служба

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді та Українське товариство охорони птахів з метою привернення учнівської молоді до проблем охорони птахів щорічно проводить природоохоронну акцію «Птах року – 2020». Цього року, символом 2020 року стала горлиця звичайна, яка вважається птахом щастя.

Учні Мостиського шкільного лісництва ДП «Самбірський лісгосп» взяли участь в даному заході, щоб  більше взнати про  горлицю звичайну.

Перший етап  проходив на теренах рідної школи - Арламівськоволянського ЗЗСО І-ІІ ступенів Мостиської міської ради, де вчаться учні.

Діти пізнавали світ птахів через малюнки. Роботи могли бути як індивідуальні, так і командні, серед яких були обрані кращі роботи учнів та передані для подальшої участі в обласному етапі

 

 

Чому саме обрали горлицю звичайну символом  цього року. І що ми знаємо про птаха?

Колись цей птах з родини голубиних був поширений скрізь по Україні, але останнім часом кількість їх почала стрімко скорочуватися. В сусідніх країнах горлицю звичайну вносять до місцевих червоних списків..

Місця поселення цих птахів в лісах, в парках, у високих чагарниках, іноді на окремих деревах або групах дерев, або навіть в прибережних очеретах біля водойм. Живляться насінням диких і культурних рослин, нерідко насінням дерев, наприклад сосни. На зиму відлітають в теплі краї, повертаючись в квітні-травні.

За інформацією

ДП "Самбірський лісгосп

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв