ДП "Жовківський лісгосп": Щоб планувати - потрібно аналізувати, або підсумовуючи 2020…

4 лютого 2021р, Новини підприємств. Прес-служба

Жовківські лісівники підбили підсумки 2020 року, який був непростим абсолютно в усіх сферах життєдіяльності. Викликів, як і завдань, перед працівниками лісу було надзвичайно багато. Разом з тим, в умовах карантинних обмежень, спричинених поширенням коронавірусу, колектив підприємства доклав максимум зусиль аби покладені обов’язки виконувались достойно і гідно.

Ліс починається з насіння. З турботою про «лісове завтра», минулоріч жовківські лісівники зібрали 5152 кг насіння. Зокрема, сосни звичайної – 41 кг, дуба звичайного – 4962 кг, клена гостролистого, модрини, ялини, ясена, каштана кінського, черешні, липи широколистої, горіха чорного та грецького, берези, яблуні, груші.

З приємністю констатуємо – протягом 2020 року у Жовківському лісгоспі провели лісовідновлення на площі 124 гектари.

Жаль, що цього буремного року ми не змогли залучити до проведення традиційних акцій з лісовідновлення усіх бажаючих. А все ж нам вдалось долучитись до встановлення рекорду України «Один мільйон дерев за 1 день» у жовтні. Цього дня на семи локаціях у Жовківському лісгоспі було посаджено 8,5 га лісу.

Разом з лісівниками нові сіянці дерев садили колективи відомих львівських ІТ-компаній, підприємств, представники медіа, громадські організації, представники влади, волонтери.

Звісно, що посадити сіянці у грунт – справа надзвичайно важлива, а своєчасно доглянути молоді деревця – справа життєво необхідна для успішного росту. А тому з травня по вересень жовківські лісівники доглядали за молодим лісом. Загалом, площа таких доглядів сягнула 891 га.

У минулому році було реалізовано лісопродукції на суму 42,5 млн грн.

При тому, 20,5 млн грн. лісівники сплатили до державної казни.

У зв’язку із кліматичними змінами, посушливими погодніми умовами надзвичайно гостро постало питання пожежної безпеки в лісах.

Минулоріч лісівники мали приклад доброї співпраці з місцевою владою. І завдяки сприянню депутатського корпусу Жовківської райради та Жовківської райдержадміністрації лісові пожежні дружини підприємства отримали сучасні засоби оперативної боротьби з лісовими загоряннями на суму 120 тис грн.

Власним коштом лісгоспу, було встановлено ще одну систему відеоспостереження за лісовими масивами, цього разу у Соснівському лісництві.

У 2020 жовківські лісівники облаштували 170 км мінералізованих смуг та здійснювали догляди за уже наявними мінсмугами, протипожежними розривами, бар’єрами загальною протяжністю 718 км.

Окрім цього, лісова охорона підприємства регулярно здійснювала рейди з метою захисту лісу та попередження самовільних рубань.

Єгері проводили біотехнічні заходи у мисливському фонді підприємства, облікували дичину, проводили заготівлю кормів, облаштовували майданчики для підгодівлі та проводили саму підгодівлю тварин.
 
Усі ці роботи не могли виконуватись дистанційно. Тому, попри пандемію, непросту ситуацію, що склалась у лісовій галузі минулоріч, лісівники щоденно несли свою службу. З однієї сторони, щоб забезпечити потреби суспільства у деревині та наповнити бюджети. А з іншої, - посадити і доглянути молодий ліс, вберегти від нищівного вогню, самовільних рубань, гір сміття та інших несприятливих факторів.
 
Рухаємось далі… За увагу до нашої роботи дякуємо усім, як і за те, що були з нами у 2020.
 
Усе буде ліс.
ДП "Жовківський лісгосп"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв