Допомога лісовим мешканцям

11 лютого 2021р, Новини підприємств. Прес-служба

За останні дні насипало багато снігу. Настала справжня зима, яка нагадує про себе морозами та снігопадами. З пониженням температури повітря, також зросла потреба і в інтенсивній підгодівлі мисливської фауни.

Сніг та мороз робить недоступним природні корми. Тому підгодівля диких тварин взимку відіграє дуже важливу роль у збереженні їх популяцій. В першу чергу це стосується великих ссавців, адже чим більша тварина – тим більше їжі їй потрібно. З таких ссавців на території мисливських угідь Бібрського лісгоспу є козуля європейська і кабан.

Щоб допомогти їм пережити зимову нестачу кормів, єгерською службою проводиться протягом року заготівля сіна, віників з гілок листяних дерев, а також закупівля і інших кормів.

Після утворення снігового покриву все це періодично викладається на спеціально облаштованих кормових майданчиках. Такі майданчики зазвичай робляться у малодоступних для сторонніх людей місцях, які тварини часто відвідують і де почувають себе спокійно.

9 лютого 2021 року єгерською службою лісгоспу було проведено чергову підгодівлю – для лісових мешканців, а також розчищено підгодівельні майданчики від снігового покрову. Лісівниками розвішано кормові віники та розсипано кукурудзу. Крім того, у спеціально облаштованих місцях викладено шматки солі-лизуна, яка компенсує копитним зимову нестачу мінеральних речовин.

Ці кормові майданчики відвідують не тільки великі тварини, а й дехто з лісової дрібноти: сіно і сухі листочки з віників, що падають на землю, залишки зерна приваблюють сюди зайців, білок, деяких зимуючих птахів (круків, сойок, сорок, синиць та інших).

Зважаючи на значний сніговий покрив та прогнозовані морози, єгерською службою і в подальшому буде проводитись охорона та підгодівля диких звірів.

 

 

 

ДП "Бібрський лісгосп"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв