Лісівники Золочівського лісгоспу підбили підсумки роботи за 2020 рік

18 лютого 2021р, Новини підприємств. Прес-служба

Минув 2020 рік і пора підвести підсумки проведеної роботи підприємством, задля ефективного планування подальшої роботи. ДП «Золочівський лісгосп» в 2020 році зіткнувся з низкою перешкод це і важке фінансове положення так і карантинні обмеження із своїми наслідками, проте незважаючи на це працівниками було докладено максимум зусиль щоб виконати поставлені перед собою задачі на початку року.

О тож коротко про нашу роботу, протягом 2020 року державним підприємством сплачено до державного та місцевих бюджетів 20786 тис.грн в тому числі єдиного соціального внеску 4938 тис.грн, місцевим громадам сплачено 602 тис.грн податку за лісові землі.

Недоїмка перед бюджетом та заборгованості із сплати єдиного соціального внеску на підприємстві відсутні. Лісгосп також і немає заборгованості із виплати заробітної плати.

З одного кубометра реалізованої деревини підприємством сплачено 434 грн. податків, зборів та обов’язкових платежів до бюджету усіх рівнів.

Загалом 42% від загального доходу Золочівський лісгосп віддав державі у вигляді податків та обов’язкових платежів. Такий високий показник оподаткування створює значне фінансове навантаження, не дає можливості підприємству розвиватися, оновлювати техніку, конкурувати з іншими підприємствами. Проте лісівники Золочівського лісгоспу справляються з цими труднощами та вчасно проводять розрахунки із бюджетом.

В минулому році підприємством рубками заготовлено 47,854 тис.кбм., ліквідної деревини.

За використання лісових ресурсів до державного бюджету перераховано 3073 тис.грн. рентної плати та до місцевого бюджету 602 тис.грн.

Протягом 2020 року рубки формування і оздоровлення лісів проведені на площі 888 га, в тому числі догляд за молодняками 199 га, вибіркові санітарні рубки на площі 679 га.

Ведення лісового господарства в лісгоспі відповідає «Принципам і критеріям» FSC®, про що свідчить відповідний сертифікат.

Лісгосп не зупиняється на досягнутому.

На площах де було проведене рубки головного користування лісівниками проведено лісовідновлення на 53,1 га. Також проведено догляди за лісовими культурами на площі 304 га.

Під час проведення лісовідновлення використовували цінні лісогосподарські породи дерев (дуб звичайний, бук лісовий, модрина європейська, сосна звичайна та чорна), також вводимо нові породи які ще не зростали на нашій території, це дугласія мензіса та ялиця біла. Загалом усіх дерев було висаджено понад 300 тис.ш.

Підприємство в повному обсязі забезпечує себе посадковим матеріалом, що вирощується на власному розсаднику де поряд із дубом та іншими лісо утворюючими породами працівниці вирощують декоративний посад матеріал для озеленення та благоустрою присадибних тереторій, увесь асортимент також реалізується іншим підприємства та фізичним особам. Для функціонування розсадника працівники проводять щорічну заготівлю лісового насіння на спеціально створених плантаціях де зростають елітні насадження з якого отримуємо генетично краще насіння. Також проводиться закупівля насіння деревних порід для оновлення асортименту.

Щороку в лісгоспі проходить Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка стала доброю традицією у лісівників та всіх небайдужих хто любить ліс, вболіває за збереження та примноження природи рідного краю. Паралельно з цією Акцією проходить і місячник благоустрою та озеленення, який відбувається в області. Дуже шкода, що цьогоріч карантинні обмеження не дали змоги залучити як шкільні лісництва так і інших бажаючих прийняти участь в лісовідновленні.

Учні шкільних лісництв разом з лісівниками взяли активну участь в Акції «Нагодуй птахів взимку». Під час Акції були розвішені годівнички в м.Золочеві та на території Золочівського та Бродівського районів.

Задля забезпечення надійної охорони лісу від пожеж, шкідників, та незаконних рубок проведено наступні заходи: Створено 50км мінералізованих смух та поновлено 140 км; лісопатологічне обстеження на наявність шкідників та хвороб лісу проведено 3500га; проведено спільні рейди з працівниками поліції та лісової охорони по виявленні лісо порушень і порушень правил та термінів полювання.

В зоні діяльності лісгоспу мисливське господарство ведуть 5 користувачів.

В 2013 році сесія Львівської обласної ради продовжила користування мисливськими угіддями Золочівському лісгоспу на 15 років. Згідно нового рішення площа мисливських угідь становить 3475га.

Протягом звітного року єгерською службою лісгоспу заготовлено та використано для підгодівлі мисливської фауни 9 тон зерна та зерновідходів, 190 шт. зернових та гіллячкових снопиків. В результаті злагодженої роботи єгерської служби лісгоспом в 2020 році виконано доведений ліміт на добування мисливської фауни в повному об’ємі.

Поряд з біотехнічними заходами єгерською службою постійно проводяться рейди по охороні мисливського фонду від браконьєрства. Під час рейдів складено 7 протоколів на порушників правил полювання, браконьєри сплатили 928 грн. штрафу. Подано один позов до суду на відшкодування 32 тис.грн за незаконне добування козулі, в одного браконьєра суд конфіскував карабін.

По мірі можливості лісгосп допомагає вирішувати і соціальні питання місцевих жителів. Громадянам без обмежень реалізовується дров’яна деревина для опалення житла та ділова деревина для будівництва і ремонту осель. Надається допомога сільським радам, школам, лікарням, а також жителям, які потерпіли від стихійних лих.

Щодо взаємодії з громадськістю то підприємство працює прозоро і відкрито. Вся інформація, яка стосується діяльності підприємства розміщується і оновлюється на сайті лісгоспу, проводиться обговорення всіх лісогосподарських заходів з місцевими громадами.

 

ДП "Золочівський лісгосп"

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв