ДП "Сколівське лісове господарство": підсумки роботи у 2020 році

23 лютого 2021р, Новини підприємств. Прес-служба

Минулий рік для лісівників ДП “Сколівське лісове господарство” був складний, в першу чергу, пов'язаний  із карантинними заходами, що потягнули за собою ослаблення  ринку деревини, а потім зниження цін на лісопродукцію, лісові пожежі та багато іншого. Але колектив, очолюваний уже більше двадцяти років Остапом Бойко, був мобілізований і використав весь свій потенціал на проведення всього комплексу робіт в лісовому господарстві.
 
Згідно критеріїв оцінки фінансово-господарської діяльності підприємства робота  визнана задовільною. Обсяг реалізованої продукції склав 53,9 мільйона гривень , в тому числі 12,9 мільйона або 24% — на експорт. На виробничих потужностях підприємства перероблено 17,5 тис. кубічних мерів або 38% круглого лісу та випущено продукції переробки на 20,8 мільйона гривень, отримавши 486 тис. гривень прибутку.
Сплачено всього 20,1 мільйон гривень податків, в тому числі до місцевого бюджету — 5,8 мільйона та єдиного соціального внеску — 4,8 мільйона гривень.
 
Для потреб деревообробників району було реалізовано 8,7 тис. кубічних метрів деревини, із неї  6,5 тис. ділової. Більше 3 тис. кубічних метрів деревини паливної придбало місцеве  населення, що не можна сказати про  об'єкти соціальної сфери.
           
Чисельність штатних працівників становить 175 чоловік, а зайнятих на переробці деревини - 56 чоловік, середньомісячна зарплата яких склала 8907 гривень.         
 
Продовжено перехід на вибірковий спосіб рубання який склав 84% від загальної площі рубок.
 
Заготовлено від всіх видів рубань 46,4 тис. кубічних метрів деревини. Проведено рубки догляду за лісом на площі 130 га та виконано санітарно-оздоровчі заходи шляхом санітарних рубань на площі 122 га. Впроваджено рубки переформування на площі 248 га з метою переформування чистих одновікових на біологічно стійкіші багатоярусні різновікові деревостани.
 
Допущено лісову пожежу у Козівському лісництві, якою знищено 4,8 га, сума завданих збитків становить 54,3 тис. гривень.  Лісопорушника виявлено державною лісовою охороною держлісгоспу, а на згарищі проведено посадку нового модринового лісу.
             
Проведено лісовідновлювальні заходи шляхом садіння лісових культур на площі 45 га та сприяння природному відновленню на площі 45 га. Покращено якість  лісових культур на площі 292 га. Переведено в покриту лісом площу 325 га.
 
Для лісовідновлювальних робіт заготовлено 1175 кг лісового насіння основних лісоутворюючих порід: дуба звичайного, ялиці білої та інших. У своїх розсадниках вирощено 406 тис.шт стандартного садивного матеріалу. Отримано перший урожай з клонової плантації ялиці білої.
 
Разом із експертами ГО “Карпатсько-Дунайський Проект” та науковцями в лісовому фонді виявлено 538,4 га квазі - пралісів та  природних старовікових лісів яким буде надано статус особливо цінних лісів та збільшать природно-заповідний фонд держлісгоспу  на 134 га або 1%. Загальна площа ПЗФ становитиме 2792,3 га.
 
Продовжувались роботи по розширенню та будівництву інфракструктури  лісового фонду. Було збудовано 7,4 км нових лісових доріг  та проведено ремонт старих протяжністю 4,5 км, затративши на це 1,6 мільйона гривень власних коштів. Для зменшення навантаження на механізми при трелюванні деревини з гір, а також з метою збереження  трав'яного покриву грунту  облаштовано більше 10 км трелювальних волоків.
 
Площа мисливських угідь, закріплених за держлісгоспом складає 24,4 тис.га, на яких в минулому році проведено мисливське впорядкування. В 2020 році проводилось полювання згідно отриманих лімітів та добуто 3 олені благородні, 9 кабанів та 20 козуль. Надходження від ведення мисливського господарства склали 152 тис. гривень.
 
Із побічного користування лісом слід виділити заготівлю новорічних ялинок в кількості  235 штук від реалізації яких отримано 40 тис. гривень та надано можливість приватним підприємцям заготовити 10 тон грибів і ягід. 
 
Лісівники державного підприємства “Сколівське лісове господарство” оптимістично налаштовані на роботу і прикладуть усі зусилля для забезпечення сталого розвитку гірського краю.
 
           
 
За інформацією

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв