Фотопастки зафіксували тваринний світ НПП «Бойківщина»

5 травня 2022р, Новини підприємств. Прес-служба

На території НПП «Бойківщина» за допомогою фотопасток проводяться наукові дослідження, спрямовані на виявлення об’єктів тваринного світу, моніторинг великих хижих ссавців.

В об’єктиви фотопасток потрапили: олень благородний, козулі, лисиця, вовки, борсук, рись, зубр, дикі кабани та ін.

Парк бере участь у реалізації міжнародного проєкту «Збереження карпатських пралісів». Фотопастки , що отримані за сприянням Франкфурського зоологічного товариства(Frankfurt Zoological Society), стали незмінними помічниками науковцям – у моніторингу та спостереженні за біорізноманіттям,а також охоронцям території - у боротьбі з браконьєрами та порушниками Закону.

Фотопастки в основному використовуються для вивчення популяції рідкісних та зникаючих видів тварин. Також їх використовують для обліку чисельності тварин на певній території.

Проведення систематичного моніторингу великих хижих ссавців допоможе нам краще зрозуміти, які частини Парку є особливо важливими для цих видів, сприятиме ініціативі щодо розширення природоохоронних територій і покращенню охоронних заходів, а відтак – допоможе створити належні умови для їх життя.

Завдяки сучасним засобам моніторингу в нас є можливість спостерігати за життям, не завдаючи шкоди (уникаючи фактору турбування) лісових мешканців нам вдається зазирнути у потаємне життя тварин та птахів, а також споглядати фотосесію з їхнього життя.

НПП «Бойківщина»
 

Ключові слова:

НПП "Бойківщина"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв