Лісівники ДП "Радехівське ЛМГ" взяли участь у заходах встановлення еколого-пізнавального знаку «Головний європейський вододіл»

3 жовтня 2022р, Новини підприємств. Прес-служба

02 жовтня 2022 року, після проведення святкової літургії у селі Гряда Червоноградського району Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської Єпархії Владика Михаїл Колтун здійснив освячення еколого – пізнавального знаку "Головний європейський вододіл".

Даний знак відображає не лише розташування та напрям вододілу, а і історико-географічні відомості села Гряда. Великий відрізок Головного європейського вододілу пролягає через територію ДП "Радехівське лісомисливське господарство".

Він проходить через лісові насадження Ожидівського, Верблянського, Полоничного, Незнанівського, Бабичівського лісництв, розділяючи басейни Західного Бугу та Стиру притоки Прип’яті. Звідси, з цього місця вододіл повертає на північ і проходить практично через територію нашої центральної садиби підприємства. Далі перетинає межу Львівської і Волинської областей і тягнеться до м. Горохів. Щовесни нам доводиться спостерігати як половина талих вод прудкими струмочками з території центральної садиби підприємства тече в річку Острівку - притока Стира. А друга половина вод тече в сторону села Йосипівки, до місця початку річки Білий стік – притоки Західного Бугу.

На узліссі кварталу 46 Бабичівського лісництва вододіл є не виразним, не примітним так як немає великого перепаду висот як на Золочівщині чи у Львові, але вододіл має безпосередній вплив на формування лісових насаджень. Так як води з кварталів 30 по 46 ( це урочище Сілець) практично не стікають тут лісівниками створені лісові насадження, які переносять заболочення і часткове затоплення. Це в основному високопродуктивні вільшаники та навколо с. Гряда на берегах річок Потонецький рів та Бобрівка сформовані ексклюзивні водно – болотні біогеоценози.

Лісівники ДП "Радехівське лісомисливське господарство" взяли активну участь у виготовленні та встановленні еколого-пізнавального знаку, що позитивно вплине на розвиток екотуризму в зоні діяльності підприємства.

За інформацією

 ДП "Радехівське лісомисливське господарство" 

Ключові слова:

ДП "Радехівське ЛМГ"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв