Продовжуємо будувати лісові дороги

14 листопада 2022р, Новини підприємств. Прес-служба

У ВВП "Надлісництво Жовква" ДП "Львівське лісове господарство" збудували нову лісову автомобільну дорогу.

Новий лісовий шлях лісівники запроектували та збудували в урочищі Майдан, що у В’язівському лісництві. Будівельні роботи тривали протягом двох місяців. Відтак, протяжність збудованого маршруту становить 3,4 км. Роботи з облаштування земляного полотна практично завершені. Наступним етапом стане покриття «дорожнім одягом».

Особливістю об’єкта будівництва є те, що пролягає він по горбо-гірному пасмі Розточчя. І покликаний, перш за все, зменшити середню віддаль трелювання деревини – зекономити витрати на транспортування, полегшити доступ до непрохідних лісових масивів та належно виконувати плани лісовпорядкування.

Звісно, що хороше лісове сполучення дозволить належно подбати як про протипожежну безпеку у лісовому масиві, так і про раціональне поєднання різних видів рубань (зокрема збільшення вибіркових поступових рубань).

При проектуванні цього об’єкта лісової інфраструктури фахівці врахували ґрунтово-гідрологічні умови та характер рельєфу місцевості, а загальний напрям дороги вибирався з урахуванням мінімально допустимого впливу на навколишнє середовище.

Як показує практика європейських країн, організація сталого ведення лісового господарства не можлива без добре розвиненої, щільної лісотранспортної мережі доріг.

За матеріалами

ДП "Львівське лісове господарство"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини підприємcтв