Білас Йосип Якимович

17 січня 2011р, Першопостаті Львівських лісів. Прес-служба

 Білас Йосип Якимович - народився 16 січня 1922 року у м. Стебник Львівської області.

Львівський лісотехнічний інститут закінчив у 1958 р. за фахом Інженер лісового господарства. В лісовому господарстві розпочав працювати об'їзником Зіболківського лісництва Жовківського лісгоспу з лютого 1950 року. В травні 1950 р. призначений лісничим Бутинського лісництва Жовківського лісгоспу, а потім переведений на посаду лісничого Рудківського лісництва Самбірського лісгоспу, де працював до квітня 1983 року, до виходу на заслужений відпочинок. Очолював лісництва протягом тридцяти трьох років, вніс значний внесок у розвиток лісового господарства.

Йосип Якимович добре розумів, що потрібно дбати не тільки про використання лісових багатств для піднесення економіки держави, а й забезпечувати їх збереження і відтворення. Тому доклав багато зусиль до відновлення розладнаних лісостанів і створення нових лісів Сокальського регіону Львівщини. Постійно дбав про поліпшення якісного складу лісів, впроваджував у виробництво нові досягнення лісівничої науки. У Рудківському лісництві започаткував вирощування посадкового матеріалу у контрольованому середовищі для потреб озеленення. Він ініціатор і учасник закладки дендрологічного парку площею 59 га, якому з січня 1988 р. присвоєно назву Дендрологічний парк загальнодержавного значення "Рудківський".

Указом Президії Верховної Ради СРСР від 12 жовтня 1966 р., за досягнення високих виробничих показників у лісовому господарстві нагороджений медаллю "За трудову відзнаку". Постановою Президії Верховної Ради УРСР №36 від 13 вересня 1968 р. йому присвоєно почесне звання заслужений працівник лісового господарства України.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Першопостаті Львівських лісів