Оприсько Михайло Васильович

17 січня 2011р, Першопостаті Львівських лісів. Прес-служба

 Оприсько Михайло Васильович - народився 23 вересня 1937 р. в с. Верин, Миколаївського району, Львівської області.

У 1959 р. закінчив з відзнакою Львівський лісотехнічний інститут за спеціальністю інженер лісового господарства. Трудову діяльність розпочав у Жовківському лісгоспі на посаді інженера та старшого інженера. Пізніше обіймав посади старшого інженера лісокультур, начальника відділу лісового господарства, головного лісничого та генерального директора ДЛГО "Львівліс". Завжди працював з великим натхненням, завзятістю і відданістю українській природі.

Його виробнича діяльність була спрямована на заліснення нелісових земель, на покращення вікової структури деревостанів, на заміну похідних малоцінних насаджень корінними. За активної безпосередньої участі М.В.Оприська в держлісфонді Львівщини створена мережа об'єктів природно - заповідного фонду на площі 99560 га - 106 об'єктів, з них у Карпатських лісах - 46 площею 75853 га. Створено національний природний парк "Сколівські Бескиди" площею 35684 га, регіональний ландшафтний парк "Надсянський" площею 19428 га, який рішенням МАБ ЮНЕСКО включений 02 лютого 1999 року до складу міжнародного польсько-словацько-українського біосферного заповідника "Східні Карпати".

Під керівництвом М.Оприська забезпечено повне освоєння лісокультурного фонду, зменшення рубок головного користування в два з половиною рази, впровадження новітніх технологій, освоєння лісосировинних ресурсів, вирощування деревостанів високої продуктивності. На базі сучасних технологій і селекції створено нові ліси, які дають високу віддачу продукції лісу з кожного гектара лісового фонду. За успіхи у розвитку лісогосподарського виробництва в 1994 році йому присвоєно звання заслужений працівник сільського господарства України.

Нагороджений медалями "За трудову доблесть", "Ветеран праці", Знаком Державного комітету лісового господарства України "Відмінник лісового господарства України".

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Першопостаті Львівських лісів