Львівське обласне управління лісового та мисливського господарство прозвітувало Громадській раді про результати роботи у 2019 році

29 січня 2020р, Громадська рада. Прес-служба

28 січня  у приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства  відбулось засідання Громадської Ради при Львівському ОУЛМГ.

Начальник управління Анатолій Дейнека розповів про основні досягнення та здобутки лісівників Львівщини у 2019 році. Основну увагу було акцентовано на відновленні лісів, обговоренні з місцевими громадами планів проведення лісогосподарських заходів та усіх видів рубок, розширенні мережі природно-заповідного фонду області.

У 2019 році лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ успішно пройшли черговий наглядовий аудит з лісової сертифікації FSC.

Впродовж 2019 року підприємства вчасно та в повному обсязі сплачували податки до бюджетів різних рівнів. Так, лісівники Львівщини щодня сплачували  1 мільйон гривень податків та інших платежів.

Значну увагу приділено питанням охороні лісів від незаконних рубок. Обсяг незаконних рубок в порівняні з минулим роком зменшився на 307м3.

24 січня 2020 року  підписано Спільні заходи Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства і Головного управління Національної поліції у Львівській області щодо запобігання та боротьби з незаконними рубками, попередження розкрадання лісопродукції та іншими порушеннями у сфері охорони лісових ресурсів.

Проблемним питанням розвитку лісового сектора залишається ситуація, яка склалася на ринку деревини. Важливо знайти компроміс з переробниками  деревини так, щоб були врахуванні інтереси всіх учасників ринку, та втримати державні лісогосподарські підприємства у стабільному фінансовому стані.

На завершення Анатолій Дейнека подякував Громадській раді за плідну та активну роботу у 2019 році та висловив побажання й надалі проводити спільні заходи та співпрацювати у питаннях розвитку лісового господарства.

Під час засідання учасниками обговорено шляхи поліпшення ефективності господарсько–фінансової діяльності державних лісогосподарських підприємств. З цією метою підготовлено відповідні звернення до Голів Державного агентства лісових ресурсів України,  Верховної ради України, Прем’єр-Міністра України щодо ситуації в лісовому секторі. Члени Громадської ради переконані, що лише спільна робота органів державної влади, як законодавчої так і виконавчої, органів місцевого самоврядування, фахівців лісового господарства, деревообробного бізнесу та вчених забезпечить ефективну роботу лісового сектора України.

Також, Громадською радою було відзначено, що з кожним роком зростає кількість бажаючих садити ліс, і вже отримано пропозиції від громадських організацій долучитися до заходів Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».

 

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Громадська рада