Засідала Громадська рада при Львівському ОУЛМГ

3 Червня 2021р, Громадська рада. Прес-служба

Сьогодні, 03 червня, відбулося засідання Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

З першого питання порядку денного виступив начальник Львівського лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека. Він поінформував громадську раду про стан розробки стратегії реформування лісового господарства.

Реформування лісового господарства є вимогою часу. Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України підготовлено проєкт Державної стратегії управління лісами до 2035 року.

Стратегією буде визначено головні пріоритети розвитку лісового господарства.

Акцентовано увагу на головних напрямках реформування, а саме перегляді правових і нормативних засад функціонування лісової галузі, зміні моделі оподаткування і фінансування, удосконаленні інституцій.

Анатолій Дейнека повідомив, що в ході проведення обговорень щодо реформування галузі з усіма зацікавленими сторонами на рівні області, у тому числі з профспілками, на даний час напрацьовано компромісний варіант, аби забезпечити збереження трудових колективів і ефективне лісогосподарювання.

Під час жвавих обговорень даного питання наголошено на важливості поінформованості людей на місцях, максимальному збереженні кадрів та забезпеченні ефективного ведення лісового господарства.

З наступного питання порядку денного виступив голова комісії лісопромислового комплексу Вовк Андрій. Він розповів про проекти законодавчих ініціатив щодо врегулювання ринку деревини.  Після обговорення зазначеного питання прийнято рішення надати пропозиції щодо внесення змін до профільного законодавства, яке регулює ринок.

Окремо розглянуто питання про прийняті рішення органами місцевого самоврядування щодо заборони проведення лісогосподарських заходів. Громадська рада при Львівському ОУЛМГ отримала роз’яснення від Державної регуляторної служби України, що такі рішення є неправомірні та суперечать чинному законодавству.

На завершення засідання заслухано інформацію голів постійних комісій щодо виконання плану роботи Громадської ради на 2020-2021рр.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Громадська рада