"Голос Відродження": Ліс перемоги – посил у майбутнє

4 травня 2022р, ЗМІ про нас. Прес-служба

На Львівщині до Дня довкілля відбулася акція з висадки дерев під назвою «Ліс Перемоги». До акції долучилися сотні лісівників, волонтерів, громадських діячів та вимушених переселенців, які знайшли прихисток у Львівській області.

На теренах Бродівщини разом з родина-ми вимушено переміщених осіб, волонтерами з екологічної організації «Добро.Дій» садили «Ліс Перемоги» і працівники ДП «Бродівський лісгосп».

Як розповів головний лісничий Олег Потьомкін, площу під посадку розміром один гектар підготували у 86 кварталі Берлинського лісництва. Садитимуть тут сосну звичайну з домішками дуба звичайного.

– Приємно, що сьогодні більше 30 людей приїхали на Бродівщину, щоб зробити добру справу для наших нащадків, – зазначає Олег Миколайович Після короткого інструктажу, під час лісівники навчали правильно висаджувати деревця, незважаючи на похмуру і вітряну погоду, всі дружно взялися до роботи. Львів’янка Альона Казакова, тримаючи у руках маленький саджанець, розповідає, що кожного року бере участь у садінні лісу. А сьогодні садити «Ліс Перемоги» особливо приємно, бо всі ми віримо в нашу перемогу і у наші Збройні Сили.

Поряд з Альоною ста-рається управлятися з мечом Колесова її десятирічний племінник Артем Журавенко з Херсону, який разом з мамою і татом змушені були втікати від війни до Львова.

– Перший раз саджу ось такі малесенькі саджанці, навіть і не віриться, що це дерево, – бадьоро каже він. – Мені подобається. Це не так і складно. Хотів би приїхати сюди, скажімо, через років вісім, і побачити, як вони підросли.

Приєднався до акції і Володимир Ральський, переселенець з Харкова, якого прихистили у Смільному.

– Ми приїхали сюди чотири тижні тому, – розповідає Володимир. – Сидіти і нічого не робити у такий час навіть соромно. Отож, зі своїм швагром звернулися у координаційний гуманітарний штаб. Почали волонтери разом з депутатом міської ради Ігорем Климом – впорядковували у підвалах будинків сховища для мешканців, а тепер ось садимо ліс. Скажу відверто, що мене здивувало те, що стільки людей хочуть садити ліс і приїхали сюди. Лісівники розповідають, що такі масові акції відбуваються щороку.

Керуючий готелю Edem Resort Medical & SPA Олексій Волошин розповідає, що з колегами разом зі сім’ями кожного року весною і восени садили.

– Ми робимо корисну справу, а також привчаємо дітей берегти природу, – наголошує Олексій.

Нашу розмову підтри-мала переселенка з Києва Людмила Волошина:

– Я дуже рада, що мала нагоду взяти участь у такій благородній справі, – каже вона. – Сьогодні садила і уявляла, що через 80 років тут буде стояти великий ліс. Це наш посил нащадкам у майбутнє.

Дякуючи учасникам за спільно зроблену хорошу справу, лісничий Берлинського лісництва Степан Демчук підсумував, що на цій ділянці висадили 7 тисяч саджанців сосни звичайної.

Гостинні бродівські лісівники пригостили волонтерів гарячим чаєм і смачним обідом.

Надія ЗАБОКРИЦЬКА.

Джерело: http://golvid.com.ua/lis-peremohy-posyl-u-maybutnie.html

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас