У ДП "Бібрський лісгосп" оздоровили 71% насаджень, уражених всиханням

31 жовтня 2018р, Новини. Прес-служба

Одним з основних завдань лісівників є охорона та захист лісу від шкідників та хвороб. Тому лісівникам необхідно бути на сторожі, та своєчасно виявляти та ізолювати осередки шкідників та хвороб лісу не допускаючи їх розповсюдження. Своєчасне проведення санітарно-оздоровчих заходів дозволить зберегти здорові дерева та раціонально використати деревину.

Лісівники ДП "Бібрський лісгосп" також змушені боротися з проблемою всихань. Для своєчасного оздоровлення там пошкоджені насадження взяли на облік, провели відводи і лісництва активно проводять заходи із видалення пошкоджених та сухостійних дерев. На сьогодні через вибіркові санітарні рубки оздоровили вже 71% насаджень від запланованих обсягів.

При проведенні санітарних рубок в першу чергу лісівники повинні забирати заражені, ще живі дерева на яких власне і виводяться шкідники, а не відпрацьовані дерева, які вже всохли - їх шкідники вже покинули. Важливо це робити вчасно, тому у Бібрському лісгоспі закликають громадськість та активістів з розумінням ставитися до цього процесу - це необхідні заходи для збереження лісу.

Тим паче, що процес всихання не стоїть на місці. Лісівники Бібрського лісгоспу спільно з фахівцями Львівського спеціалізованого підприємства «Львівлісозахист» провели лісопатологічне обстеження насаджень і виявили нові осередки шкідників та хвороб лісу.

На жаль, осередок всихання сосни виявили і в Романівському ландшафтному заказнику місцевого значення. Всі необхідні документи направили у департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА для отримання дозволу на проведення санітарно-оздоровчих заходів та погодження лімітів на вирубку сухостійної та зараженої деревини - це необхідний захід, який допоможе оперативно прибрати сухостійні та заражені дерева в заказнику до масового розмноження шкідників.

Ключові слова:

Бібіркаохорона лісу

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління