Незабутній фестиваль. А мисливці таки вміють дивувати!

2 вересня 2019р, Новини. Прес-служба

А ви були на фестивалі «Мисливська ватра»? Ні? Вам не пощастило… Його таки варто відвідати, бо всі хто був  не можуть його забути!  Наближаючись до місця проведення фестивалю вже чуєш і бачиш атмосферу дійства. Лунає музика, гомонять люди, а з ніг збиває дивовижний запах мисливських страв…

 

Не встиг оговтатися від усього, а вже відкриття дійства. Тут все серйозно та урочисто. Звучить Державний гімн, піднімають Державний прапор України, відбувається спільна молитва та освячення мисливських штандартів (хоругв).

Далі на сцену запрошують почесних гостей заходу. А це представники обласної та районної влади, віце-президент Громадської спілки «Асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь», начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства,  директор підприємства «Галсільліс», голова мисливського колективу з Угорщини, мисливці Ольштинського  воєводства з Польщі.

Після офіційної частини дійства почалася  творча. Ведучі оголошують початок презентацій, конкурсів та виступів. На сцені зі своїми піснями і танцями виступили місцеві творчі колективи, а учасники конкурсів демонстрували свої таланти. І чого тут лише не було… Затамувавши подих глядачі слухали рев оленя! Як майстерно ж уміють імітувати різні голоси звірів і птахів мисливці. Самі тварини не можуть відрізнити від справжніх. Таке вміння фахівці демонстрували  під час конкурсу «Мистецтво ваблення тварин».

А хто найбільший товариш мисливця?  У вас можуть бути різні варіанти і лише мисливці знають, що це пес. І не простий, а мисливський. Цього дня мисливці познайомили учасників фестивалю зі своїми друзями під час чемпіонату мисливських собак – «Кубок Галичини».

Для юних учасників також продумали цікаву та насичену програму. Можна було перевірити свої знання у  вікторинах  «Пізнай природу свого краю», «Звірята і пташки рідного краю». Під час дійства також обрали пана та панну і серед дітей - панночку та панича фестивалю. Дуже цікавим  був «Конкурс мисливських колективів» . А у ньому: дегустація мисливських страв,  показ трофеїв,  виставка мисливської зброї, експонатів  мисливської таксидермії, розповідь мисливської бувальщини.

Народні умільці і майстри також не пасли задніх під час фестивалю.  Мисливство очами художників усі відвідувачі оцінили у виставці картин та художніх виробів. А ще була демонстрація мисливської біжутерії, пірографії, виробів з шкіри і дерев.

За активну участь і гарну презентацію у конкурсах колективам-учасникам фестивалю вручили пам’ятні відзнаки.

Відзначили  держлісгоспи та мисливські колективам за кращі досягнення у сфері ведення мисливського господарства.

Переможцями  серед лісгоспів стали: Сколівський, Радехівський , Жовківський.

Серед мисливських колективів:

-Миколаївська районна організація УТМР;

- Мисливське господарство «Старичі»;

- Громадська організація «Орівський мисливець» .

А фінальним акордом усього заходу стало  підпалювання  мисливської ватри фестивалю. Біля мисливського вогнища відбулася святкова вечеря народні гуляння, розповіді мисливців про бувальщину. Цього дня відбулося багато цікавих знайомств, зустрілося багато друзів. А хтось вперше зазирнув у дивовижний світ мисливства, прочитав  кілька сторінок цієї науки і дізнався хто такий справжній  мисливець. Людина, яка мислить та примножує мисливську фауну.

( Ще більше фото та відео з фестивалю у групі " Друзі лісу. Львівщина" Фейсбук) 

                                                       

 

 

 

 

Ключові слова:

«Мисливська ватра»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління