Двадцять перше сторіччя прийшло в ліс або ось чому Карпати будуть зеленими

21 березня 2020р, Новини. Прес-служба

Дорогі друзі, ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» вітає всіх із Міжнародним днем лісів. Цього року в особливому режимі відзначаємо це свято - карантин із 12 березня запровадили на всій території України з метою недопущення розповсюдження нового коронавірусу, скасовано масові заходи. Проте війна війною, а обід за графіком – враховуючи нові реалії лісівники самотужки, шкода що без допомоги громадськості - карантин, працюють над створенням та відновленням лісів.

Цьогорічні березневі погодні умови сприятливі для висаджування лісу, робіт в лісових розсадниках та лісокультурних площах. Тому кипить робота і на потужностях нашого підприємства - від пакування та відвантаження садивного матеріалу до посіву насіння. Варто зазначити, що всі ці роботи виконуємо на автоматизованих лініях придбаних минулого року підприємствами Львівського ОУЛМГ , що в свою чергу дозволяє значно пришвидшити роботи та відповідно покращити продуктивність розсадника. Минулого року нам вдалося виростити понад 650 тисяч високоякісних сіянців із закритою кореневою системою основних лісотвірних порід(сосна, дуб, бук,ялиця, модрина, дугласія, ялина). Станом на сьогодні більша половина стандартних сіянців вже відвантажена лісогосподарським підприємствам, приватним покупцям, а решта знаходиться на складі підприємства та буде відвантажена в ході весняної лісокультурної кампанії.

Також до Міжнародного дня лісів в ДП «Львівський ЛСНЦ» вже висіяно понад 500 тисяч посівних місць – клена-явора(50 тис.) та ялиці білої (460 тис.). Вперше в Україні лісівники провели автоматизований посів ялиці білої в касети. Це стало можливим завдяки посівному модулю, який придбали в 2019 році лісівники Львівщини.

Після посіву касети з насінням перебували на полях дорощування для природної стратифікації. Цього тижня вони переміщені в теплиці - де максимально сприятливі умови (температура, волога) для проростання насіння. Результат не забарився адже насіння вже проростає – буде ліс!!! В планах на цей рік виростити понад мільйон сіянців із закритою кореневою системою ялиці, бука, дуба, сосни, модрини, ялини, псевдотсуги, клена-явора та інших.

Бережіть себе, любіть природу!

 

 

 

ДП "Львівский ЛСНЦ"

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління