Весняні пали – забруднення атмосфери!

24 березня 2020р, Новини підприємств. Прес-служба

З приходом весни підвищується температура повітря, підсихають трави на необроблених полях, не скошених луках і разом з цим починається масове спалювання населенням сухої трави. Саме таке випалювання трав завдає чимало клопотів лісівникам. Часто необдумані вчинки призводять до лісових пожеж. У вітряну погоду вогонь дуже швидко стає неконтрольованим і миттєво може перекинутись з полів чи пасовищ в лісові угіддя. І тоді невинне багаття дуже швидко може перетворитися у справжнє стихійне лихо.

Багато людей вважають, що спалювання трави є корисним, проте це далеко не так. Особливо небезпечне випалювання трави є для лісу.

Окрім втрат самої деревини, витрат на гасіння пожеж, це і зменшення кількості кисню, фітонцидів, погіршення санітарного стану лісів.

Лісові пожежі навіть низові знижують приріст деревостанів, збільшують вітровальність і послаблюють насадження, які в подальшому пошкоджуються хворобами та шкідниками.

Щороку лісівниками, органами ДСНС, засобами масової інформації проводиться широка кампанія проти випалювання трав, однак на даний час вона не дає ефекту. Із сходом снігового покриву вся область – у вогні.

Жодні роз’яснення про шкоду випалювання трав не впливають на людей, вони вперто свідомо щороку із сірниками в руках наносять непоправну шкоду природі.

Лісівники закликають жителів Львівщини відмовитись від практики спалювання сухої трави, листя, чагарників, спільно дбати про стан нашого довкілля, не спалювати трав та свідомо дотримуватись правил пожежної безпеки в лісах.

Пам’ятайте: за допомогою навіть легенького вітерця вогонь з сільськогосподарських угідь може легко перекинутись на лісові масиви. І тоді є небезпека справжнього лиха, наслідки якого, на превеликий жаль дають про себе знати десятки років.

Разом з тим нагадуємо, що за випалювання пасовищ, полів, спалювання опалого листя та горючих матеріалів, на сільськогосподарських землях , у смугах відводу автодоріг, парках, газонах, населених пунктах наступає адміністративна відповідальність.

ДП "Бібрське лісове господарство"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління