На Великодні свята лісівники рятували ліс від вогню!

22 квітня 2020р, Новини. Прес-служба

Відсутність опадів, сонячна погода, сильні пориви вітру зумовлюють підвищення пожежної небезпеки . Незважаючи на роботу, яка проведена органами влади, органами місцевого самоврядування, ДСНС у Львівській області, ГУ НП у Львівській області, державною лісовою охороною та громадськістю повністю зупинити виникнення палів та лісових пожеж не вдається. Усі випадки пожеж виникли з вини населення. На сьогоднішній день тільки в державному лісовому фонді Львівщини зафіксовано 17 лісових пожеж (52,6га) , а загалом з початку року пожежі в екосистемах виникали 2000 разів на площах біля 540га, на яких знищено все живе.

Так у другий день Великодніх свят, 20 квітня 2020 року в кв.12 вид. 20; 23 Рава-Руського лісництва виникла лісова пожежа. До гасіння лісової пожежі були залучені сили і засоби ДП «Рава-Руський лісгосп», а саме 15 чоловік особового складу, 2 пожежні автомобілі і 2 трактори, які проводили оборювання лісових насаджень, з метою недопущення вогню на нові території. Пожежею пошкоджена лісова підстилка на площі 2,1га. Матеріали про лісову пожежу скеровані в Жовківський РВ ГУ НП у Львівській області для встановлення  паліїв та притягнення їх до відповідальності.

Цими вихідними рейдовими бригадами державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ проведено 18 рейдів по недопущенню виникнення лісових пожеж. Відповідно до статті 77 КУпАП України 5 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення Правил пожежної безпеки в лісах.

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства закликає громадян дотримуватися  заборони відвідування лісів, яка зараз діє відповідно до постанови  Кабінету Міністрів України №211  та розпорядження голови Львівської облдержадміністрації №225, а також бути обачними з використанням відкритого вогню.

Пам’ятаймо, кожний кинутий сірник або недопалок може обернутися великою бідою і трагедією для усіх нас.

Залишайтеся вдома!

Бережіть себе !

Збережемо ліс разом !

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління