Діяльність лісогосподарських підприємств: прискіпливий аналіз

27 листопада 2020р, Новини. Прес-служба

На засіданні колегії Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства розглянуто господарсько-фінансову діяльність підприємств управління у поточному році.

Участь у засіданні взяли члени колегії, директори державних лісогосподарських підприємств, керівники структурних підрозділів та спеціалісти управління.

Колегія відзначила, що підприємства забезпечують виконання запланованих лісівничих, лісозахисних, лісоохоронних та лісовідновних заходів.

Загальні обсяги відтворення лісів склали 1536 га. Зокрема, створено 719 га лісових культур. Природне поновлення лісів забезпечене на площі 816 га, що становить 53% від всього обсягу лісовідновлення. З початку  2020 року проведено 6281 га доглядів за лісовими культурами при плані 6116 га, що становить  103%. Доповнення лісових культур проведено на площі 1434 га при плані 999 га, або 143%.

Рубки формування та оздоровлення лісів за 9 місяців 2020 року проведено на площі 8,7 тис. га, в ході яких заготовлено 256,7 тис. кбм ліквідної деревини, в тому числі рубки догляду в молодняках проведені на площі  1,5 тис. га. при завданні 1,4 тис. га, що становить 107%.

За період з початку року підприємствами управління від всіх видів рубок заготовлено 557,8 тис. кбм. деревини, в тому числі на рубках головного користування – 300,9 тис. кбм.

В круглому вигляді було реалізовано  446,8 тис.кбм. деревини.

На власних виробничих потужностях за період з початку року перероблено 125,5 тис.кбм. деревини.

Побудовано та відновлено ремонтом  38 км лісових доріг.

Обсяг реалізації продукції склав 624,8 млн.грн.

На ведення лісового господарства спрямовано 489,4 млн.грн, або 79% від загального обсягу реалізації.

Підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства за 9 місяців 2020 року сплатили до бюджетів усіх рівнів  186,0 млн гривень податків та зборів (обов’язкових платежів). Зокрема, до державного бюджету України сплачено 128,2 млн. грн. та 57,8 млн. грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів до місцевого бюджету. Єдиного соціального внеску сплачено 50,8 млн.грн.

Розглянуто також проблемні питання в організації роботи з  громадськістю та засобами масової інформації Львівського ОУЛМГ. У зв’язку із запровадженням на території України карантинних заходів з метою недопущення поширення коронавірусу COVID-19 лісогосподарські заходи та акції проводилися при обмеженій кількості громадськості та учнівської молоді. З учнями окремих шкільних лісництв проводили онлайн лекції та семінари.

З початку року проведено 642 обговорення з громадськістю, в тому числі  в форматі онлайн, питань запланованих лісогосподарських заходів, дотримання правил пожежної безпеки в лісах, реалізації деревини, охорони лісів від незаконних рубок, щодо всихання лісових насаджень, мисливського господарства тощо. За участі громадськості та учнівської молоді  проведено 64 заходи (посадка лісових культур, збір жолудя, спільні толоки, рейди, конкурси, семінари, екскурсії і ін.). Зокрема, за участі шкільних лісництв створено 54,9га лісових насаджень та проведено догляд за лісовими культурами на площі 35,7га.

Начальник управління Анатолій Дейнека акцентував увагу керівників підприємств щодо налагодження ефективної взаємодії лісівників з громадськістю, налагодження співпраці з новобраними радами об'єднаних територіальних громад, їх інформування про плани лісогосподарських робіт та результати  діяльності лісогосподарських підприємств.

Окрему увагу приділено розгляду питання стану охорони праці.  Голова колегії наголосив, що збереження життя і безпека працівників повинна бути пріоритетом у діяльності кожного підприємства. Також, звернено увагу керівників підприємств на своєчасність виконання приписів та  усунення порушень, які було виявлено під час перевірок стану охорони праці на підприємствах. За невиконання та порушення вимог охорони праці винних буде притягнуто до відповідальності.

За підсумками засідання голова колегії Анатолій Дейнека відзначив, що необхідно й надалі забезпечити стабільну та ефективну роботу лісогосподарських підприємств. Зобов’язано керівників підприємств проаналізувати ефективність господарювання, зокрема щодо використання лісосировинних ресурсів та окреслити шляхи поліпшення господарсько–фінансової діяльності лісогосподарських підприємств відповідно до ситуації, яка склалася на ринку деревини.

На засіданні колегії також затверджено орієнтовний план роботи колегії Львівського ОУЛМГ на 2021 рік.

 

 

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління