Лісівники Чернігівщини на Львівщині

4 грудня 2020р, Новини. Прес-служба

2 – 3 грудня Львівщину відвідала делегація лісівників Чернігівщини на чолі з начальником обласного управління Аніщенком С. М. з метою обміну досвідом роботи.

Чернігівчани відвідали ДП «Бродівське ЛГ», Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр, ДП «Львівське ЛГ» та ДП «Сколівське ЛГ».

У ДП «Бродівське ЛГ» колегам з Чернігівської області було показано роботу цехів переробки. Ознайомлено з технологічними процесами виготовлення обрізних хвойних пиломатеріалів на різних лініях, шпали для залізнодорожних колій та палетної заготовки. Продукція переробки ДП «Бродівське ЛГ» реалізується як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. На лісозаводі підприємства працює понад 160 працівників. Директор підприємства Ониськів О. Я. поділився своїми задумами щодо технічної модернізації лісозаводу та нижнього складу.

У Львівському  лісовому селекційно-насіннєвому центрі начальник управління Дейнека А. М. та директор Пелиньо Ф. М. ознайомили колег з процесом вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою – від переробки насіння до цеху пакування готової продукції. В ході обговорення гостям розказали як зародилась ідея створення лісорозсадницького комплексу і як її поступово втілювали в життя та що ще планується зробити. «На даному етапі ми вже маємо практично завершений комплекс по вирощуванню садивного матеріалу із закритою кореневою системою по найсучаснішій технології шведської компанії «ВСС» - відмітив начальник Львівського ОУЛМГ А. М. Дейнека.

Другий день свого перебування на Львівщині колеги розпочали з відвідування «Еколого – просвітницького центру»  та «Лісової школи» на території ДП «Львівський ЛГ».  А. Дейнека розповів колегам про роботу, яку веде обласне управління у співпраці з журналістами по висвітленню інформації в ЗМІ та роботу з молодим поколінням.

Лісівники Чернігівщини оглянули процес будівництва лісових доріг в гірських умовах на теренах ДП «Сколівське ЛГ». Директор підприємства Бойко О. З. разом із головним інженером Цюциком В. Є. розповіли про особливості будівництва лісових доріг в горах. Було продемонстровано сам процес будівництва земляного полотна гусеничним екскаватором. Лісівники з Чернігівщини мали можливість поспілкуватися з працівниками, котрі проводять лісозаготівельні роботи на розчистці траси під лісову дорогу, оператором екскаватора, задіяного на будівництві.

Гості також оглянули лісові дороги, які експлуатуються понад десять років та знаходяться в доброму стані. Колеги мали можливість ознайомитися з процесом розробки пошкоджених всиханням ялинових насаджень та лісовідновлення після суцільних вирубок. О. Бойко розказав колегам про плани щодо удосконалення структури підприємства, перехід на нові форми господарювання. Відбувся обмін думками щодо подолання труднощів в господарській діяльності лісогосподарських підприємств.

На завершальній зустрічі начальник Чернігівського ОУЛМГ С. Аніщенко подякував керівнику Львівського ОУЛМГ А. Дейнеці за можливість ознайомитися з роботою лісівників Львівщини та запросив відвідати підприємства Чернігівщини.

 

Відділ лісових ресурсів, машин

та технологій Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління